Mogerinijeva spremna da S. Makedoniji i Albaniji dobiju datum

Skoplje -- Predsednik Severne Makedonije, Stevo Pendarovski, u Briselu se sastao s visokom predstavnicom EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Federikom Mogerini.

Izvor: Tanjug
Podeli
Sean Gallup/Staff/Getty images
Sean Gallup/Staff/Getty images

Kako prenosi makedonski portal Portalalb, Mogerinijeva je pokazala spremnost da lobira da Skoplje i Tirana dobiju datum za početak pregovora sa EU, u junu ili julu.

"Severna Makedonija, zajedno sa Albanijom, treba da dobije datum početka pregovora u junu ili julu. Ovo će biti preporučeno svim ministrima inostranih poslova zemalja članica EU sledeće nedelje", rekla je Mogerini, piše ovaj medij.

Navodi se da je Pendarovski informisao Mogerinijevu o spremnosti gra]ana Makedonije da dobiju datum za otvaranje pregovora sa EU.

„Gra]ani Republike Severne Makedonije, zbog onoga što je učinjeno i zasluženo, očekuju od naše države da dobije datum početka pregovora sa Evropskom unijom. To će tako]e biti važno za stabilnost regiona “, rekao je Pendarovski, kome je ovo bila prva zvanična poseta Briselu od stupanja na dužnost predsednika Severe Makedonje.

strana 1 od 148 idi na stranu