Čepurinov oproštajni govor i poruka za Srbiju VIDEO

Srbija može da računa na čvrstu podršku Rusije, razumevanje i zaštitu, ako bude potrebno, rekao je ambasador Ruske Federacije Aleksandar Čepurin.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.06.2019.

07:53

Čepurinov oproštajni govor i poruka za Srbiju VIDEO
Tanjug, Dimitrije Goll

Čepurin je to izjavio u govoru na prijemu povodom državnog praznika Dana Rusije i za oproštaj povodom završetka diplomatskog mandata.

"Nije mnogo zemalja u svetu koje bi, kao Rusija i Srbija, tokom vekova podržavale i razumevale jedna drugu, koje su i danas posvećene unapređenju i širenju bilateralnih veza. Uveren sam da će naša saradnja postati još bogatija i dinamičnija", rekao je Čepurin, a preneo Sputnjik.

Dvanaesti jun je dan kada svi Rusi dele najsvetlija, najdublja osećanja: aktivnu ljubav prema otadžbini, ponos, odgovornost za sadašnjost i budućnost Rusije. O tome je danas govorio u svojoj čestitki predsednik Rusije Vladimir Vladimirovič Putin, podsetio je ambasador Čepurin.

"Cenimo svoju istoriju, svoje tradicije. Verujemo u srećnu budućnost naše zemlje. Činićemo sve radi toga. Za mene je ovaj prijem poseban. Završavajući svoj boravak u Beogradu, toplo mislim na mnoge srpske prijatelje i drugove, sa kojima sam imao sreće da se družim po službenoj dužnosti, ali i u svakodnevnom životu. Biti u Srbiji sedam godina na funkciji ruskog ambasadora je odgovoran, plemenit i zahvalan posao. A i poučan", rekao je on dodajući da je svoju ljubav prema Srbiji pretočio u knjizi eseja o Srbiji i Srbima, koja će biti objavljena u Beogradu i u Moskvi odmah po završetku njegove misije. Predsednik Srbije je zahvalio Čepurinu na doprinosu tome da odnosi naših dveju zemalja budu otvoreni i iskreni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: