Vučić otišao u posetu povređenom Rusu VIDEO

Beograd -- Predsednik Srbije posetio Mihaila Krasnosčekova, ruskog pripadnika UNMIK-a koji je povređen u utorak u akciji kosovske policije na severu Kosova i Metohije.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug, Dragan Kujundžić
Tanjug, Dragan Kujundžić

Krasnoščekov je zadobio teške telesne povrede glave. On je juče iz KBC u severnoj Mitrovici, gde je bio smešten na odeljenju intenzivne nege, prebačen u Beograd na VMA, na dalje lečenje, sanitetom UN uz pratnju lekara iz Kosovske Mitrovice.

Neprimerena primena sile od strane kosovskih specijalaca bila je za očekivati, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u kraćem razgovoru sa ruskim pripadnikom UNMIK-a.

Vučić je primetio da je Rus udaren kundakom u lice i da su udarali sve ljude koji su im se suprostavljali. I ruski pripadnik UNMIK-a kaže da za njega nije bilo neočekivano da su se tako brutalno ophodili kosovski policajci.

Vučić je tokom razgovora primetio da Krasnošćekov bez akcenta govori srpski, a Rus je objasnio da je već 20 na Balkanu i da je imao priliku da dobro naučio naš jezik.

Vučić je dodao da je dobio informaciju da su Krasnoščekova udarili kundakom, što je Rus i potvrdio. "Ali, ste izdržali sve", rekao mu je Vučić. Sad će, primetio je predsednik, na KiM više da gone one koji su im se suprotstavili u toj navodnoj akciji protiv korupcije i kriminala.

"Za nas je veoma važno da se ovde osećate kao kod kuće", rekao je Vučić Krasnoščekovu.

Načelnik VMA pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević preneo je novinarima da je pacijent zadobio teške telesne povrede koje su mogle da se završe teže nego što jesu. Ukazao je da je zadobio prelom jagodične kosti, što je moglo da se proširi na deo koštanih i moždanih struktura, i oko.

"Sve smo očitili i uklonili opasnost od težih posledica", rekao je on.

Krasnoščekova je obišao i ruski ambasador Aleksandar Čepurin, kojem se zahvalio za brigu i pažnju i što u ovakvoj situaciji nije sam. Ruski ambasador je ocenio da ono što se Krasnoščekovu desilo na KiM može opisati kao zverstvo i varvarstvo i dodao da će oni koji su odgovorni za njegove povrede takodje odgovarati.

strana 1 od 159 idi na stranu