Putin i Vučić položili vence FOTO/VIDEO

Beograd -- Predsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Srbije Aleksandar Vučić položili vence na Groblju oslobodilaca Beograda i potom na Spomenik crvenoarmejcu.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli
Tanjug, Dragan Kujundžić
Tanjug, Dragan Kujundžić

Na Groblju oslobodilaca Beograda sahranjeni su borci Narodnooslobodilačke vojske Jugoslavije i borci sovjetske Crvene armije koji su dali živote za oslobođenje Beograda 1944. godine. Na vencu koji je položio Vučić ispisano je "Hrabrim ruskim saborcima".

Putin je danas doputovao u jednodnevnu posetu Srbiji tokom koje će biti potpisano dvadesetak sporazuma i razmotrena politička i ekonomska saradnja.

Na aerodromu "Nikola Tesla", uz jake mere bezbednosti, Putina je oko 13.15 dočekao predsednik Srbije.

Tanjug, Dragan Kujundžić
Tanjug, Dragan Kujundžić

Svečani doček uz državne počasti Putinu će biti priređen ispred Palate Srbija. Slede razgovori, prvo u užem formatu, a zatim plenarni sastanak delegacija Rusije i Srbije i razmena potpisanih bilateralnih dokumenata u prisustvu dvojice predsednika.

U Palati Srbija Putin će Vučiću uručiti orden Aleksandra Nevskog kojim ga je odlikovao 7. januara, a za 15.20 predvidjeno je obraćanje predsednika Rusije i Srbije medijima.

Putin i Vučić zajedno će posle 18 časova obići Hram svetog Save gde je najavljen i skup podrške povodom posete ruskog predsednika Srbiji.

Tokom boravka u Beogradu Putin bi trebalo da se sastane i sa srpskim članom i predsedavajućim Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, najavljeno je u Banjaluci.

Povodom posete predsednika Rusije u Beogradu su pojačane mere bezbednosti, uz izmene i obustavljanje saobraćaja na trasi kretanja predsedničke kolone.

Putin je poslednji put posetio Srbiju 2014. godine, a prethodni susret s Vučićem imao je 2. oktobra prošle godine u Moskvi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 184 idi na stranu