"Vučić da pomogne narodu u RS, spremaju nam krvoproliće"

Suzana Radanović, majka Davida Dragičevića, pozvala je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da pomogne narodu u RS, kojem kako kaže, spremaju krvoproliće.

Izvor: B92, prva
Podeli
Screenshot/TV Prva
Screenshot/TV Prva

Davidova majka je rekla da postoji informacija da su juče na trgu bili srpski specijalci te pozvala Vladu Srbije da se oglasi i Aleksandra Vučića da reaguje.

Te navode demnatovali su i ministar policije Nebojša Stefanović, kao predsednik Vučić koji je istakao da je to notorna laž i da niko nije tražio od Srbije da se meša u unutrašnje stvari BiH.

"Ako smatra da to nisu njegovi specijalci i ako smatra da to Dodik ne radi kako treba, neka pomogne ovom narodu. Spremaju nam krvoproliće. Vučića ipak u Evropi negde prime, a ovog našeg 'burlu' nigde", rekla je ona i pozvala građane da dođu na proteste danas.

Javnosti se obratio i Davor Dragičević koji je danas pušten iz pritvora.

"Saučesnici u ubistvu su funkcioneri MUP-a. Gde su gaće, gde su nalazi. Muriz i ja nećemo odustati. Idemo do kraja i nećemo odustati od naših, anđela. Meni su ubili seme, mog anđela od 21 godinu. Jednog dana ću sve dokazati i za one koje sam spominjao dokazaću da su saučesnici. Večeras sam na Trgu Krajine", naglasio je Davor.

Dragičević je istakao i da nikome nije pretio i dodao je da su se u Policijskoj upravi ponašali fer i korektno.

Advokat Ifet Feraget poručio kako nisu postojali uslovi da Dragičević bude uhapšen.

"On nije znao ni za kakav poziv, nije mu bio uručen i zato smatram da se radi o zloupotrebi službenih ovlaštenja. Tačno je da je Davor juče ugledao patrolu policije, ali nije znao niti za njihovu nameru, niti su oni na bilo koji način pokazali da žele da mu uruče bilo kakav poziv. Nadam se da je ministar Lukač danas naučio lekciju. Dakle, ne treba hapsiti bilo koga u situaciji kada mu je prouzrokovana tolika bol vođenjem neadekvatne istrage na način da je tih 276 dana kod Davora izazvalo ogroman strah, nemir velikog intenziteta, inferiornost. Posledica toga je da su imali nameru, to su i postigli, da ponize Dragičevića", kazao je Feraget.

Ministar policije Republike Srpske Dragan Lukač održao je vanrednu konferenciju za medije na kojoj je objasnio jučerašnje događaje na Trgu Krajine i izjavio da se do daljeg zabranjuje održavanje skupa “Pravda za Davida”.

strana 1 od 149 idi na stranu