Todorić uplatio kauciju od milion evra, pušten iz zatvora

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić izašao je iz zatvora na uslovnu slobodu pošto je uplatio kauciju u visini od milion evra.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Po izlasku iz zatvora Remetinec Todorić nije davao izjave.

Istražni sudija ukinuo je na današnjem ročištu Todoriću istražni zatvor pošto je na sud stigla potvrda o uplati kaucije u visini od 7,5 miliona kuna.

Advokat Jadranka Sloković rekla je novinarima da su u prikupljanju kaucije Todoriću pomogli njegovi prijatelji koji su, kako je objasnila, novac skupljali tri dana, ali nije želela da otkrije o kome je reč.

Ona je dodala da sud zna ko je platio kauciju. Sloković je posle sudskog ročišta izjavila da su Todoriću izrečene i mere predostrožnosti, odnosno da neće napuštati boravište bez dozvole suda. Uz to je dužan i da preda pasoš.

Nekada najmoćniji hrvatski privrednik izručen je 7. novembra Hrvatskoj iz Velike Britanije posle godinu dana bekstva.

On je pobegao po izbijanju afere Agrokor u kojoj je osumnjičen da je nezakonito pribavio 1,142 milijarde kuna.

Tužilaštvo je u oktobru prošle godine pokrenulo istragu u slučaju Agrokor kojom je obuhvaćeno 15 osoba, uglavnom bivših članova upravnog ili nadzornog odbora koncerna, kao i dvoje zaposlenih u revizorskoj kući Bejker Tili (Baker Tilly), koja je radila revizorske izveštaje za Agrokor.

Prvoosumnjičeni je Ivica Todorić, a među osumnjičenima su i njegovi sinovi, Ivan i Ante. Sumnja se da su zajedno s ostalim osumnjičenima ocu, Ivici Todoriću, omogućili pribavljanje više od 1,142 milijardi kuna protivpravne dobiti.

strana 1 od 145 idi na stranu