Slike govore više od reči: Kalifornija gori FOTO/VIDEO

Požari koji besne već nekoliko dana u Kaliforniji proglašeni za najsmrtonosnije u toj američkoj državi. Do sada najmanje 42 žrtve, vatrogasci nemoćni.

Izvor: B92

Utorak, 13.11.2018.

07:46

Slike govore više od reči: Kalifornija gori FOTO/VIDEO
Tanjug/AP

Šerif okruga Bjut Koni Hornea očekuje da će se broj žrtava povećati, prenosi AP.

Zvaničnici trenutno ne znaju tačan broj nestalih, ali će na teren biti poslata dva tima mrtvozornika i oko 150 spasilaca.
Tanjug/AP
"Želim da pronađemo što više tela što je pre moguće. Zato što znam koliko pate njihovi bližnji", rekao je šerif Honea.
Tanjug/AP
Vatra je izbila u četvrtak, prošle sedmice, a o silini vatre govori podatak da su vatrogasci bili nemoćni da je spreče da uništi grad Paradajz.
Tanjug/AP
Vatrogasci se bore sa požarima na dva kraja države - sa jednim u okrugu But ("Camp Fire"), na severu, gde je najviše ljudi poginulo i sa drugim oko Los Anđelesa i Malibua ("Woolsey Fire"), gde su pronadena dva tela u automobilu.
Tanjug/AP Photo
Takođe, ekipe se bore i protiv opasnih vetrova Santa Ane, vrućih i suvih vetrova u unutrašnjosti zemlje koji podstiču pirenje požara. Uz snažne vetrove, požar na severu koji je buknuo u četvrtak postao je najrazorniji požar u istoriji Kalifornije sa više od 6.700 uništenih kuća, među kojima je i jedna bolnica u Paradajzu, gradu sa 27.000 stanovnika. Bez kuća su ostali i mnogi poznati holivudski glumci i pevači, poput Džerarda Batlera, Nila Janga, Majli Sajrus, Kardašijanovih.

Zvaničnici utvrđuju uzrok vatrene stihije koja je zahvatila Kaliforniju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: