"Ne učestvujemo u perverzijama koje slave tragediju"

Glavni grad neće učestvovati u perverzijama koje gledamo na teritoriji Crne Gore, a kojima se slavi tragični trenutak naše države, kaže gradonačelnik Podgorice

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Pročitajte još:

CG: Ponovo bura zbog bilborda sa srpskim vojnicima

Plakati u CG – Ko prekraja istoriju? Srbi pogrešili? VIDEO

CG: Zbog bilborda sa srpskom vojskom reagovao ministar

Ivan Vuković je to izjavio povodom najave sutrašnje "Centralne proslave jubileja 100 godina od oslobođenja Boke i ujedinjenja - Pokoljenja djela sude".

Kako prenosi crnogorski sajt "Kafe del Montenegro" CdM, Vuković je izneo tvrdnju da u Podgorici "mogu da se ponose činjenicom da je crnogorska vojska uvek bila na pravoj strani istorije".

"Glavni grad neće učestvovati u perverzijama koje gledamo na teritoriji Crne Gore, u kojima se slavi tragični trenutak naše države i sve ono što je protivno onome što je predstavljala Crna Gora. Zahteva oko proslave nije bilo, ali se zna kako ćemo se prema njima ophoditi”, kazao je Vuković.

CdM prenosi i da je crnogorski ministar odbrane Predrag Bošković, na pitanje novinara da li će Crna Gora obeležiti 100 godina od završetka Prvog svetskog rata, kazao da je "Crna Gora bila na strani pobednica i Prvog i Drugog svetskog rata".

"Mi možemo da se ponosimo činjenicom da je Vojska i Crna Gora bila na pravoj strani istorije. Poslavili smo Dan Vojske 5. oktobra kao prilog proslavi pobede u Prvom svetskom ratu. Nema naknadne proslave", kazao je Bošković, koji je bio na sastanku sa Vukovićem.

"Spomenik Titu u Podgorici možda već 19. decembra"

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković izjavio je da je u toku izmeštanje spomenika Josipu Brozu Titu iz spomen-sobe u kasarni u Maslinama na neku lokaciju u glavnom gradu Crne Gore, koja još nije određena.

"Ako sve bude kako treba, nije nerealno da spomenik ugleda svetlost dana već 19. decembra", rekao je Vuković novinarima.

Skupština glavnog grada donela je odluku da se u Podgorici izgradi spomenik Josipu Brozu Titu.

Gradonačelnik Ivan Vuković, obrazlažući tada predlog, kazao je da nije u pitanju nikakva nostalgija, niti jugonostalgija već da se radi o adekvatnom odnosu o onome što su temeljne vrednosti crnogorskog društva, koje su danas napadnute i u Crnoj Gori od određenih društvenopolitičkih struktura.

Odbornici DF su kazali da se podizanje spomenika Titu sad potencira da bi se u drugi plan stavili pravi problemi u glavnom gradu.

strana 1 od 145 idi na stranu