Lista Sulejman Ugljanin: RIK prekršila izborna pravila

Lista "Samoopređeljenje - dr Sulejman Ugljanin" iznela je niz zamerki na postupanje Republičke izborne komisije u pripremama za izbore 4. novembra..

Izvor: Tanjug
Podeli

Lista je zatražila da se nezakoniti akti RIK-a ponište.

Nezakonitim imenovanjem biračkih odbora u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici, RIK je uvela pravne presedane i posebna pravila isključivo za izbor Bošnjačkog nacionalnog vijeća, navodi se u saopštenju te liste, uz ocenu da je RIK time kompromitovala ceo izborni proces, a pravila i procedure prekršila u korist jedne izborne liste. .

"Ovakvo postupanje Republičke izborne komisije ima za cilj da izazove sukobe među Bošnjacima i dodatno ugrozi izborni proces za izbor Bošnjačkog nacionalnog vijeća", ocenio je na završnom skupu Samoopredeljenja Ahmedin Škrijelja, kandidat sa liste.

Zamerke i zabrinutost zbog nezakonitog rada RIK, kako je rekao, uputili su u pisanoj formi predsedniku Srbije, premijerki, ministru lokalne samouprave, predsednici parlamenta i predsedniku RIK i tražili da se ponište svi nezakoniti akti RIK-a u vezi sa izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće.

U saopštenju za medije navodi se i da kandidati na listi "Samopređeljenje - dr Sulejman Ugljanin" očekuju da te institucije obezbede zakonom propisane uslove i fer i demokratske izbore.

strana 1 od 177 idi na stranu