Kossev: Kosovski zvaničnici zadovoljni zbog odluke OIF

Kosovski zvaničnici izrazili su zadovoljstvo zbog odluke Međunarodne organizacije Frankofonije (OIF) da Kosovo postane pridružena članica te organizacije.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.10.2018.

18:26

Kossev: Kosovski zvaničnici zadovoljni zbog odluke OIF
Foto: EPA / VALDRIN XHEMAJ

To prenosi informativni portal KoSSev.

"Sledeća dobra vest za Kosovo dolazi iz Jermenije. Od posmatrača, Kosovo je postalo pridruženi član OIF. Zahvalni smo državama članicama na afirmaciji Kosova u frankofonsku porodicu i na njihovoj kontinuiranoj podršci", naveo je predsednik Kosova Hašim Tači na Fejsbuku.Albanski premijer Edi Rama izjavio je da je "Kosovo prošlo test prihvatanja" i postalo pridružen član OIF.

Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli na Fejsbuku je napisao da je pridruženo članstvo u OIF "veliki diplomatski uspeh" Kosova

Međunarodna organizacija Frankofonije (OIF) poželela je danas preko Tvitera novim pridruženim članovima, Srbiji, Kosovu i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, dobrodošlicu u tu organizaciju.

U Jermeniji je u toku samit OIF. Srbija je bila član posmatrač od 2006, a Kosovo od 2014.

Frankofonija okuplja zemlje koje dele zajedničke vrednosti, poput demokratije i ljudskih prava i ima za prioritet promovisanje francuskog jezika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: