SNSD: Pobedio Dodik; PDP: Mrtva trka

Prema poslednjim podacima PDP-a, članice Saveza za pobjede, Milorad Dodik je prešao u vođstvo u odnosu na Mladena Ivanića sa 1.700 glasova birača.

Izvor: B92, Beta

Nedelja, 07.10.2018.

23:14

SNSD: Pobedio Dodik; PDP: Mrtva trka
Foto: Tanjug/AP

Kako je saopštio lider te stranke Branislav Borenović, ishod ovih izbora je veoma neizvestan i o tome ko će biti pobednik ovih izbora odlučiće, kako je rekao, foto finiš.

Na drugoj strani, Milorad Dodik proglasio pobedu na izborima za srpskog člana Predsedništva BiH.

"Izborna trka je toliko neizvesno da je teško zati ko je pobednik i ne samo večeras. To je i razlog zbog kojeg se još ne oglašavaju ni Dodik nii Ivanić, jer treba biti siguran“, kazao je Borenović novinarima u sedištu stranke.

Prema njegovim rečima, na osovu 451.986 prebrojanih glasačkih listića, Dodik ima podršku 213.826 glasača, a Ivanić 211.933, što je razlika od 1.697 glasova, 42 promila, u korist Dodika.

Prema podacima iz Izbornog štaba SNSD-a o obrađenih 85,62 odsto biračkih mesta, Milorad Dodik je osvojio 320.896 glasova, a Mladen Ivanić 253.016 glasova.

SNSD tvrdi da vodi i na ostalim izbornim nivoima.

Predsednik PDP-a Branislav Borenović je naveo da iz pojedinih gradova, poput Zvornika, nisu stigli podaci, navodeći da se nešto "čudno dešava", što bi mogla da ukaže na kupovinu glasova, ne samo u tom gradu, već i u drugim gradovima RS.

"To je mrtva trka i pobednik se neće znati sve dok se ne prebroji poslednji glas", kazao je Borenović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: