Đurić: Zauzeli Gazivode da Tači može da se prošeta

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić je rekao da “obaveštava domaću i međunarodnu javnost da su pripadnici jedinice ROSU napali i zauzeli jezero Gazivode“.

Izvor: B92

Subota, 29.09.2018.

13:44

Đurić: Zauzeli Gazivode da Tači može da se prošeta
Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

On je na vanrednoj konferenciji za medije rekao da govori u ime Republike Srbije i da je “zauzimanje jezera” izvedeno sa ciljem da predsednik samoproglašene republike Kosovo Hašim Tači, sa svojim pratiocima bude u mogućnosti da poseti jezero Gazivode.

“Tači i njegovi teroristi su to učinili da bi on mogao da se šeta, morali su da sklone svakoga, da uhapse Srbe, ljude su vezali i uhapšeni, sa jednim ciljem”, rekao je Đurić.

Predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun rekao je za RTS da u subotu nije došlo do zauzimanja jezera Gazivode.

Đurić je novinarima u Vladi Srbije rekao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izdao naređenje ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću i načelniku Generalštaba VS Milanu Mojsiloviću da podignu na najviši nivo borbene gotovosti svoje institucije - policiju i vojsku.

"Srbija obaveštava domaću i međunarodnu javnost da su specijalne jednice, paravojne, maskirane isa dugim cevima napale i zauzele jezero Gazovde da bi omogućile Tačiju i njegovim brojnim pratiocima da poseti jezero", kazao je Đurić.

Dodao je da Tači i njegovi "naoružani teroristi" zauzeli jezero da bi mogli da se šetaju i slikaju i voze po jezeru Gazivode.

Đurić je kazao da je na posebnoj lokaciji u toku sastanak Vučića sa načelnikom Generalštaba VS i drugim predstavnicima bezbednosnih struktura.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: