Vučić: Neće biti vojne parade, biće velika vojna vežba

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da verovatno neće biti održana vojna parada, koja je ranije bila planirana u Beogradu do kraja godine.

Izvor: B92

Sreda, 19.09.2018.

12:11

Vučić: Neće biti vojne parade, biće velika vojna vežba
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžiæ

Kako je rekao, po svemu sudeći biće organizovana velika vežba na kojoj će Vojska Srbije prikazati svoje mogućnosti.

"Verovatno nećemo ići na paradu, nego na veliku vežbu. Da vidimo za šta nam je vojska sposobna. Da to ima nekog smisla, a ne da bude lakirovka. Ofarbamo 100 tenkova i provozamo kroz centralne ulice. Nego da vidimo da li vojska radi i da li može da posluži za odvraćanje potencijalnog agresora", rekao je Vučić novinarima u Kini.

Vučić je odgovorio i na kritike Bakira Izetbegovića koji je rekao da Vučić "govori da je za mir, a naoružava se".

Govoreću o srpskom oružju, predsednik je novinarima rekao da je Vojska Srbije, a tome je, kaže, i sam bio svedok pre pet godina, uprkos čiinjenici da smo imali veliki broj sjajnih profesionalaca, vojnika, ali da nismo imali pojedine vidove vojske.

"Znate li koliko smo 29 MIG invali da su bili u letnom stanju - 0 do 1. Sa jedne smo skinuli delove da bi ta druga mogla da poleti“, podsetio je podsetioje predsednik.

Najavio je da će za mesec ili dva javnosti biti prikazano šta vojska ima.

„Pitali smo se da li da se pravi parada. Mislim da ćemo ići na veliku vežbu da stvrano probamo i vidimo za šta je VS sposobna, da bude korisno, ima smisla, a ne „lakirovka“ za narod.

Izvedemo sto tenkova ofarbanih i provezemo ih kroz centralne beogradske ulice. Hćemo da vidimo da li nam vojska radi, jer ona postoji da bi odvraćala svakog potencijalnog agresora, a ne da bi nekome pretili“, rekao je on.

Opširnije OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: