Nedelja, 09.09.2018.

11:57

Hamnei iranskim oficirima: Zastrašite neprijatelja

Vrhovni vođa Irana, ajatolah Ali Hamnei, pozvao je na svom zvaničnom veb sajtu na jačanje oružanih snaga zemlje kako bi "zastrašile" neprijatelja.

Izvor: Tanjug

Hamnei iranskim oficirima: Zastrašite neprijatelja
Foto: Thinkstock

Poziv dolazi u trenutku povećanja tenzija sa SAD.

Američki predsednik Donald Tramp u maju je povukao SAD iz sporazuma velikih sila s Teheranom koji je predviđao ograničavanje iranskog nuklearnog programa u zamenu za ukidanje nekih sankcija, i naredio ponovno uvođenje sankcija Iranu.

"Ojačajte svoju snagu što više možete, zato što će vaša snaga zastrašiti neprijatelja i prisiliti ga na povlačenje", rekao je Hamnei na ceremoniji proglašenja mladih oficira regularne iranske armije.

Kako prenosi Rojters, on je istakao da su se "Iran i iranski narod oduprli Americi i dokazali da narod, ako nije uplašen pretnjama nasilnika i oslanja se na svoje sposobnosti, može da prisili supersile da se povuku i da ih porazi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: