"Ko hoće nešto da uzme, Vojska Srbije spremna i naoružana"

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio da svako ko namerava nešto da uzme od Srbije na silu trebalo bi da zna da imamo Vojsku koja je spremna i naoružana.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.08.2018.

14:21

Tanjug/Jovo Mamula

Vulin je danas boravio u garnizonu Raška i poligonima u neposrednoj blizini kasarne "Stefan Nemanja", gde je prikazan deo obuke pešadijskih, oklopnih, artiljerijskih i specijalnih jedinica koja se poslednjih dana intenzivno odvija u tom rejonu.

Vulin je tom prilikom poručio da Vojska Srbije poklanja posebnu pažnju obuci svojih pripadnika i da nikada nije dovoljno što se, kako je rekao, naoružavate, što se opremate najsavremenijom tehnikom, ako nemate ljudstvo koje je obučeno i koje je sposobno da tehniku koristi. "Ali i više od toga - ljudstvo koje je visoko motivisano da se bori za svoju zemlju i da čuva mir i sigurnost svakog gradjanina naše zemlje, izjavio je Vulin.

U pratnji Vulina su bili načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiše Dikovića.

Ministar je istakao da je Vojska Srbije u stanju da sačuva bezbednost čitavog prostora i dodao da je naša vojska danas još jednom pokazala da je spremna da u potpunosti obezbedi Kopnenu zonu bezbednosti i da sve što je u njenoj zoni odgovornosti uradi na najbolji mogući način.

"Svi naši građani treba da znaju da je Vojska Srbije garant našeg mira, da je garant naše nezavisnosti i da je sigurni čuvar našeg načina života. Svi oni koji govore o ratu, svi oni koji govore da bi od države Srbije uzeli nešto na silu, treba da znaju da je Vojska Srbije dovoljno spremna, naoružana i obučena da svako ko pomisli - treba da odmah odustane od toga i da nikada ne govori o tome", rekao je ministar Vulin.

Dodao je da je Vojska Srbije čuvar mira i da je malo naroda koji kao srpski znaju kolika je vrednost mira, te da ga baš zato znamo i čuvati. "Ali isto tako malo je naroda koji znaju kolika je vrednost slobode i zato ćemo učiniti sve da Srbija i njeni gradjani budu sigurni i slobodni", zaključio je ministar odbrane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: