"Novosti": Vojska preventivno podigla borbenu gotovost

Vojska Srbije preventivno je podigla borbenu gotovost na celoj teritoriji zbog tenzija na Kosovu i Metohiji, pišu "Večernje novosti" u izdanju za nedelju.

Izvor: B92

Subota, 04.08.2018.

23:07

Foto: GettyImages

Nakon što je u subotu održana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, list navodi da su bezbednosne službe pojačale svoje aktivnosti kako bi se predupredili "planovi vlasti u Prištini da izazove nemire u južnoj pokrajini, ali i delovanje pojedinih krugova u našoj zemlji, koji lažnim vestima unose nemir među srpsko stanovništvo severno i južno od Ibra".

Istovremeno, kako navode Novosti, a pozivajući se na "dobro obaveštene izvore", državni vrh razmatra mere koje će preduzeti zbog kršenja Briselskog sporazuma i petogodišnjeg odbijanja Albanaca da ispune obavezu da formiraju Zajednicu srpskih opština.

Savet za nacionalnu bezbednost zasedao je jutros gotovo dva sata, a konsultacije su usledile nakon najnovijih previranja na KiM i obaveštajnih podataka prema kojima Albanci planiraju da "odseku" sever pokrajine od centralne Srbije zbog lažnih najava da će naš narod jednostrano proglasiti ZSO.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: