"Migranti se nisu sukobili u Miksalištu kako pišu mediji"

Udruženje Mikser demantovalo je da je u “Miksalištu” došlo do sukoba migranata u kojem su povređena dva muškarca.

Izvor: B92

Nedelja, 22.07.2018.

10:05

screenshot

Kako se navodi na njihovoj Fejsbuk stranici, do sukoba je došlo u obližnjem parku u petak, a nakon toga su dva lica dovela dve povređene osobe u “Miksalište”.

Da podsetimo, u Hitnoj pomoći su za Tanjug rekli da su dva muškarca izbodena nožem u beogradskom Miksalištu i da su nakon toga prevezeni u Urgentni centar na reanimaciju. Do ubadanja nožem je došlo u večernjim satima, pri čemu je jedan muškarac zadobio ubod u grudni koš, a drugi u stomak.

“Istina je da su nakon sukoba u parku dvojica migranata u potrazi za pomoć dovela dva povređena lica u Miksalište, u kojem su u tom trenutku bili prisutni predstavnici Komesarijata za migracije i izbeglice Republike Srbije, predstavnici organizacije Mikser, Praxis i Centar za integraciju mladih, kao i redovno obezbeđenje centra. Odmah su pozvane policija i Hitna pomoć, nakon čega je povređenima pružena prva pomoć i odvezeni su u Urgentni centar, dok su policija i forenzičari izvršili uviđaj. U medijima je međutim, osvanuo veliki broj članaka koji neistinito izveštavaju o događaju, navodeći u naslovima Miksalište kao mesto sukoba, “krvavog obračuna” i mesto “sevanja noževa”, umesto tačnog navoda da je Miksalište nakon sinoćnog incident abilo iključivo mesto pružanja pomoći povređenima, a osobljen centra pravovremeno obavilo svoju humanitarnu i građansku dužnost da obavesti Hitnu pomoć i policiju”, navodi se na Fejsbuku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: