"Ne verujem da je postignut dogovor o Kosovu"

Poslanik Parlamenta Nemačke i predsednik Odbora za odnose sa EU Ginter Krihbaum kaže da ne veruje da su zapadne diplomate već usaglasile rešenje za Kosovo.

Izvor: B92

Petak, 11.05.2018.

16:08

Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

Na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Krihbaum je rekao da ne zna da li je bilo sastanka diplomata zemalja Kvinte, ali da ne veruje da je dogovor postignut.

Krihbaun je rekao da je "plodno kad se diplomate sastaju", ali da ništa ništa ne zna o takvom dogovoru.

"Ne verujem da postoji i ne može da postoji", rekao je nemački zvaničnik odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše pisanje prištinske Gazete ekspres da su SAD, Velika Britanija, Francuska, Nemačka i Italija razmotrile razgovore Beograda i Prištine koji bi, kako se navodi, mogli da se završe sporazumom ove godine.

Vučić je rekao da Srbija ima određena saznanja i da će se narednih dana videti šta je to tačno.

"Nešto se zbivalo. Imam određena saznanja. Šta tačno, znaćemo narednih dana", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je rekao da "svi oni Kosovo tretiraju kao državu". "Meni nije problem da javno kažem da mi mislimo drugačije", dodao je Vučić.

Prema njegovim rečima, "to samo govori koliko je pozicija Srbije teška", ali interes Srbije svakako nije da ulazi u sukob sa zapadnim svetom.

"Naš interes je da našu zemlju branimo i da za našu decu izvučemo najveću korist", rekao je.

Zapadne zemlje - SAD, VB, Francuska, Nemačka i Italija, sastale su se u Vašingtonu da bi razmatrale razgovore Beograda i Prištine, prenose mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: