"Probali su da uđu sa obeležjima samoproglašenog Kosova"

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije saopštila je da su karatisti iz Prištine vraćeni s administrativnog prelaza.

Izvor: B92

Sreda, 09.05.2018.

10:41

Foto: EPA / Petrit Prenaj

Navedeno je i da oni neće moći da učestvuju na predstojećem Evropskom prvenstvu u Novom Sadu, pošto su članovi te delegacije pokušali da u dve grupe i dva različita termina uđu na teritoriju centralne Srbije mimo sporazuma o zvaničnim posetama.

"Uprkos našoj želji da budemo dobri domaćini svim sportistima na predstojećem Evropskom prvenstvu u karateu u Novom Sadu, sportisti sa Kosova i Metohije neće biti deo ovog takmičenja, jer im je sport i ovoga puta bio u drugom planu", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Dodaje se da su obe delegacije vraćene i da je time pokušaj predstavnika Prištine da karate borilište pretvore u političku arenu sprečen doslednom primenom Sporazuma o zvaničnim posetama.

Kako se navodi, manji deo delegacije se sinoć pojavio na prelazu sa obeležjima Kosova, "sa nesumljivom namerom da izazovu provokacije na ovom takmičenju".

"Veći deo delegacije je jutros pokušao da unese obeležje i opremu sa simbolima samoproglašenog 'Kosova'", dodaje se u saopštenju.

Kancelarija za KiM je navela da javnost treba da zna da prištinska strana nije na vreme podnela zahtev za dolazak i učešće delegacije, već da je to učinila sa tri dana kašnjenja.

Opširnije na stranicama rubrike SPORT.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: