Radojičić i "predizborno čišćenje kartona"

Direktor Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj Zoran Radojičić nelegalno je sagradio kuću na Zlatiboru, tvrdi KRIK.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.02.2018.

16:06

Radojičić i
Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ

Kako navodi Mreža za istraživanje kriminala i korupcije, Radojičić je dozvolu za gradnju zatražio tek kada je postao prvi na listi Srpske napredne stranke (SNS) za beogradske izbore.

U tekstu "Predizborno 'čišćenje' imovinskog kartona prvog na listi SNS", navodi se da Radojičić privodi kraju izgradnju kuće od 150 kvadrata na Zlatiboru, iako za to ne poseduje neophodnu građevinsku dozvolu.

Radojičić je zahtev za izdavanje dozvole opštini Čajetina podneo pre manje od mesec dana, nakon što je javnost saznala da je prvi na listi SNS-a, a o njegovom zahtevu opština još odlučuje.

Novinari KRIK-a otkrili su da u njegovom imovinskom kartonu objavljenom na sajtu Agencije za brobu protiv korupcije nije spomenuta kuća na Zlatiboru, ali ni druga imovina – plac na kojem je kuća sagrađena i stan u centru Beograda. Neki od tih podataka, međutim, dodati su preko noći, piše KRIK.

Dodaje se da su podaci o imovini Radojičića retroaktivno dodati na sajtu Agencija nakon što su novinari KRIK-a poslali pitanja o njegovoj imovini.

"Prošle srede uveče novinarka KRIK-a pitala je pitanja Agenciju o Radojičićevom stanu i zemlji na Zlatiboru. Umesto odgovora, novinari su sledećeg jutra videli da su se podaci o njima pojavili u Radojičićevom imovinskom kartonu koji je objavljen tog dana", navodi se na sajtu portala.

Dodaju da je Agencija dodala i podatke o zemlji i stanu u imovinske kartone iz 2015. i 2016. godine.

Kako su naveli, podaci o Radojičiću nestali su i sa sajta privatne klinike "Bel Medic", nakon što je uzeo učešća u politici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: