"Nas je ipak više": Skupovi širom Srbije (FOTO, VIDEO)

Građani su se okupili u više gradova širom Srbije kako bi odali poštu ubijenom lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću.

Izvor: B92

Utorak, 16.01.2018.

19:14

Foto: Filip Vidojeviæ

Ispred Hrama Svetog Save u Beogradu došli su predstavnici opozicionih stranaka među kojima i predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac, predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić, funkcioneri Nove stranke Zoran Živković i Marinika Tepić, funkcioneri Narodne partije Vuk Jeremić, Sanda Rašković Ivić, Dijana Vukomanović, kao i bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Počast Ivanoviću odali su i akademik Dušan Teodorović, bivši sudija Vladimir Vučević, muzičar Ognjen Radivojević, bivši funkcioner Pokreta slobodnih građana Srbije Srđan Škoro, predstavnik UNS-a Petar Jeremić, glumac Nikola Kojo i humanitarac Arno Gujon.

Nišlije, među kojima su takođe bili lideri opozicionih partija, počast su odali paljenjem sveća u Hramu Svetog cara Konstantina i carice Jelene.
Foto: Filip Vidojeviæ
Građani Novog Sada sveće su palili u Uspenskoj crkvi ispred koje je bila postavljena i fotografija Olivera Ivanovića, a građani Leskovca u Hramu svete Trojice, gde je održano opelo.

U Leskovcu je bilo zapaženo i pojačano prisustvo policije.

Građani su se okupili posle poziva na društvenim mrežama, a u kome je između ostalog pisalo "da svetlo bude jače od mraka" i "nas je ipak više", što je bio slogan pod kojim je Ivanovićeva stranka učestvovala na oktobarskim lokalnim izborima na Kosovu.
Foto: Filip Vidojeviæ
Lider Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" preminuo je nakon što je upucan ispred kancelarije u Kosovskoj Mitrovici.

Obdukcioni nalaz je pokazao da je Oliver Ivanović ubijen sa šest metaka iz pištolja zastava M70A, poznatog kao "duga devetka", navode iz KBC Kosovska Mitrovica.

"Postoji šest ulaznih rana i četiri izlazne, dva metka su se zadržala u telu. Povrede su u predelu gonjeg dela grudnog koša", rekao je direktor Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici Milan Ivanović.

Kako kaže, obdukcija je trajala oko četiri sata, a hici su povredili vitalne organe Ivanovića, gornju aortu, šuplju venu i jetru. Opširnije u posebnoj vesti.

Glavni tužilac Osnovnog tužilaštva u Kosovskoj Mitrovici Šikri Sila izjavio je da dva tužioca istražuju ubistvo Olivera Ivanovića - Srbin i Albanac.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je ubistvo Olivera Ivanovića teroristički akt i da će se Srbija prema tom aktu tako i odnositi.
Foto: Filip Vidojeviæ
.
Foto: Ljiljana Pavloviæ
.
Foto: Ljiljana Pavloviæ
.
Foto: Ljiljana Pavloviæ
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

99 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: