Irinej: Majke, rađajte, to je vaša dužnost i velika čast

Patrijarh Irinej je ponovo pozvao na "rađanje i množenje", istakavši da to nije dužnost žena, već i velika čast.

Izvor: B92, Tanjug

Subota, 06.01.2018.

18:20

Irinej: Majke, rađajte, to je vaša dužnost i velika čast
Tanjug, arhiva

On je u obraćanju okupljenima na tradicionalnom paljenju badnjaka ispred Hrama Svetog Save pozvao majke da rađaju i na taj način ispunjavaju svetu zapovest Božju

"Biti saradnik Božji u stvaranju i rađanju novog života koju je samo Bog namenio roditeljima i majkama je velika čast. Rađajte se i množite i napunite zemlju", rekao je patrijarh.

On je dodao da "ovaj glas Božji treba da čuju sve majke i da se raduju što im je Gospod dao tu čast što se majkom nazivaju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: