Vučić, Tomislav i Dragica Nikolić u Centru za VTO

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je novoizgrađeni Centar za vantelesnu oplodnju (VTO) pri Ginekološko akušerskoj klinici Kliničkog centra Kragujevac.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug
Tanjug

Zahvaljujući Centru ta zdravstvena ustanova moći će da pomogne parovima koji imaju problem da obezbede potomstvo.

Centar su, sa predsednikom Srbije, obišli i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, predsednik Nacionalnog saveta za koordonaciju saradnje sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić i Dragica Nikolić, predsednica Upravnog odbora Fondacije "Dragica Nikolić", koja je pomogla izgradnju, kao i gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić.

Visoke goste dočekao je direktor Kliničkog centar u Kragujevcu Predrag Sazdanović.

Izgradnja Centra počela je krajem 2016. godine u okviru Ginekološko akušerske klinike KC Kragujevac nadgradnjom trećeg sprata Hirurškog bloka.

Ministarstvo zdravlja obezbedilo je medicinsku opremu u vrednosti od oko 50 miliona dinara, dok je sredstvima Fondacije u iznosu od oko 84 miliona dinara dogradjeno 350 kvadrata novog prostora.

Zdravstvena ustanova je, iz svojih sredstava, obezbedio nabavku nemedicinske opreme za sobe za pacijente, operacionu salu, laboratoriju i druge prostorije.

Klinički centar Kragujevac do sada nije imao mogućnost da obavlja vantelesnu oplodnju u svojoj ustanovi, zbog čega je oko 150-200 parova godišnje upućivano u druge zdravstvene Centre za VTO.

Izgradnjom Centra pri GAK u kragujevačkom Kliničkom centru za parove sa sterilitetom, iz regiona od oko dva miliona ljudi koje specijalističkim medicinskim uslugama pokriva KC Kragujeva, biće obezbedjena medicinska dijagnostika i usluga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 171 idi na stranu