"Zahtev o priznanju Kosova kao uslov za EU - visoka cena"

Ukoliko bi bio isporučen zahtev o priznanju Kosova kao uslov da Srbija uđe u EU, to bi bila visoka cena.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.07.2017.

10:47

Foto: GettyImages

To kaže filozof i visoki funkcioner opozicione stranke Alternativa za Nemačku Mark Jongen, koja bi na sledećim izborima, prema procenama, mogla ne samo da uđe u Bundestag već i da osvoji 10 do 12 odsto glasova.

"Teško je dati savet, ali verujem da bi u tom slučaju onda narod na referendumu trebao da donese odluku da li je Srbija spremna da plati tu cenu", rekao je Jongen za Politiku.

Govoreći o zamerkama iz Brisela da Beograd ne sledi spoljnopolitički kurs EU, jer ne uvodi sankcije Moskvi, nemački opozicionar poručuje Srbiji da ne podleže pritisku i ne uvodi sankcije Rusiji.

"Ako bih smeo da dam savet Srbiji, poručio bih joj da ne podleže pritisku i ne uvodi sankcije Rusiji. Vaša zemlja treba da zadrži dobre odnose sa Rusijom i ostane u tom međupoložaju, jer je to važno i za vašu ekonomiju", rekao je on.

On dodaje da je važno i za EU da postoji jedan most kao što je to Srbija, koji povezuje Evropu i Rusiju.

"Nije dobro da budu porušeni svi mostovi između Evrope i Rusije", kaže Jongen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: