Dodik: Alija je imao "Aid", Bakir ima "Osmicu"

Obaveštajna struktura BiH je isključivo pod uticajem Bakira Izetbegovića, pa zato ni ne treba da čudi što je Mladen Ivanić skrenuo pažnju na otvaranje koverte.

Izvor: B92

Utorak, 28.02.2017.

22:15

Dodik: Alija je imao
Getty Images

To je izjavio predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Upitan da prokomentariše to što je predsedavajućem Predsedništva BiH Ivaniću dostavljeno otvoreno pismo iz Međunarodnog suda pravde u Hagu, Dodik je rekao da je "nekadašnja ratna obaveštajna struktura Alije Izetbegovića", koja se zvala Aid, pod kontrolom nekadašnjeg šefa Izetbegovićevog obezbeđenja i da se zove Osmica.

Dodik je na prijemu povodom godišnjice proglašenja prvog Ustava Republike Srpske istakao da je ta obaveštajna struktura, danas pod uticajem sina Alije Izetbegovića, Bakira.

"Oni su stavili sudove i tužilaštvo pod svoju kontrolu i danas samo progone Srbe i tuže ih kroz navodne pravosudne postupke", podvukao je Dodik i dodao da se može očekivati da će 10. marta biti podignute optužnice protiv funkcionera Republike Srpske zbog, kako je rekao, navodne podrške referendumu koji je održan povodom Dana republike.

Sve to, kazao je Dodik, govori o tome da Srbi tamo nisu sigurni, i da svi oni koje ne rade šta Bakir Izetbegović hoće, predmet su progona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: