Stefanović lideru HDZ: Mami i tati kaži da ćute

Beograd -- Ministar unutrašnjih poslova u tehničkoj vladi Nebojša Stefanović izjavio je da Srbi neće ćutati na fašističke i ustaške zločine.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

"Predsedniku HDZ-a, novoimenovanom, želim da poručim samo jedno - da svojoj mami i tati kaže da ćute, a Srbi neće nikada ćutati na fašističke i ustaške zločine", rekao je Stefanović za Tanjug reagujući na izjavu Andreja Plenkovića.

Stefanović je rekao da ko ima pravo da ćuti i da ne pominje stotine hiljada žrtava koji su ubijeni od strane ustaško-nacističke Hrvatske koja je u Drugom svetskom ratu sprovodila takvu politike i imala i logore za decu.

"Na takvu vrstu ponašanja Srbija o zločinima nad Srbima i srpskim narodom nikada neće ćutati", rekao je Stefanović.

Govoreći o aktuelnim odnosima Beograda i Zagreba, šef HDZ-a je rekao da Hrvatska, koja je članica EU i NATO, neće dozvolilti da je podučava Srbija, koja je tek kandidat za članstvo u EU.

Osim toga, naveo je i da je Srbija tek na početku evrointegracija, kao i da je to država čiji je režim, "onaj Miloševićev", izveo agresiju na teritoriju Hrvatske.

“HDZ izražava pijetet prema svim žrtvama, pogotovo onih koji su stradali tokom okupacije Hrvatske od 1991. do 1995, ali naravno i da žalimo za svim civilnim žrtvama koje su se dogodile tokom i nakon ‘Oluje’", rekao je Plenković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 140 idi na stranu