Sreda, 03.08.2016.

18:35

Stefanović lideru HDZ: Mami i tati kaži da ćute

Ministar unutrašnjih poslova u tehničkoj vladi Nebojša Stefanović izjavio je da Srbi neće ćutati na fašističke i ustaške zločine.

Izvor: Tanjug

Stefanoviæ lideru HDZ: Mami i tati kaži da æute IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

71 Komentari

Sortiraj po:

Rade Božić

pre 7 godina

Staro iskustvo političara sa ovih prostora je - stvoriti spoljašnjeg i unutrašnjeg neprijatelja, lakše se vlada i homogenizuje opljačkani , sluđeni narod - da ne razmišlja o svojoj bedi i nesreći.

U potpisu - "Domaći izdajnik"

vladaNS

pre 7 godina

Ako je neko primitivan i glup ne treba ga oponašati i spuštai se na njegov nivo. Dovoljno je biti dostojanstven i pametan! To su ljudske vrline i vrednosti koje čine razliku između čoveka i nečoveka. Ovaj naš nesrećnik kao i čitava bulumenta koja se bavi politikom na ovim prostorima daleko je od onog što čoveka čini civilizovanim bićem. Pozdrav iz Vojvodine!

Nenad

pre 7 godina

Zapravo, Stefanovićeva poruka ima svoje značenje, ali naš narod jednostavno ne ume da čita između redova. Zna se ko je Hrvatskoj mama, a ko tata.

Ifigenija

pre 7 godina

Tako, samo ti nastavi sa lupetanjem, Stefanoviću.

Neka svi vide količinu naše bede i moralnog pada. Možda se i sazale pa nam otpišu i neki kredit, ko Grcima MMF.

Jeste siromaštvo gadno, ali glupost više boli. A odavde je pamet pobegla.

DEDA CVETKO

pre 7 godina

"Ovo je klasičan primer proturanja jedne činjenice kroz filter događaja koji nema veze sa ovim izjavom Stefanovića. Kao prvo, to što je rekla "F*UCK EUROPE" nije IZJAVILA nego je izgovorila u privatnom telefonskom razgovoru koji je prisluškivan i snimljen pa je transkript razgovora izašao u javnost. Možemo samo da zamislimo šta se sve može čuti u takvim razgovorima državnika širom sveta a ne samo diplomata samo što transkripti takvih razgovora ne izlaze u javnost.
Drugo,ovde imamo JAVNU IZJAVU jedne osobe čija funkcija predstavlja državu Srbiju i sve njene građane (itd...)"
(Neko iz mase, 3. avgust 2016 21:44)

- Prco, potpuno je nebitno da li je Nulandova dala zvanicnu psovacku izjavu ili je njenu izjavu uhvatio mikrofon ili haker, jer je izjava na jedan ili drugi nacin procurela u javnost i postala deo javnog diplomatskog diskursa. Prave diplomate ne prave tako katastrofalne propuste. Isto tako "iskusni diplomata" Nikolas Sarkozi nije sebi smeo da dozvoli da kaze pred otvorenim mikrofonom da "ne moze da podnese Netanijahua", niti je Obama smeo da se slozi sa njim i doda "a sta mislis kako je tek meni, ja se srecem s njim pet puta godisnje?". Sve go diplomatski profesionalaac do profesionalca.

- Drugo, Ministar Stefanovic *** NE *** predstavlja zvanicnu srpsku diplomatiju niti je njegova izjava zvanicni stav ministarstrva spoljnih poslova Srbije.

- Trece, u kakvom svojstvu je Plenkovic ucutkivao Srbiju i njene zvanicnike? U privatnom, sta li?

John

pre 7 godina

(Maljevic, 3. avgust 2016 21:52)

Koča Popović bi obrisao patos i sa jednim i sa drugim.
U stvari, ne bi. Oni su daleko ispod njegovog nivoa.

Pera

pre 7 godina

Nisam član ni simpatizer naprednjaka, naprotiv ... Imam samo jedno pitanje za sve koji komentarišu ministra : Da li ste dobro upoznati sa genocidom nad Srbima za vreme NDH ?!!!!
Ja sam još za vreme Miloševića bio veliki "Evropejac" ali mislim da Hrvatska nije baš najpozvanija da komentariše naš put u EU. Revitalizacija ustašstva u Hrvatskoj i ugrožavanje ljudskih prava preostalih Srba, moraju naići na osudu od strane Srbije !!! Tu nema nikakve dileme i zato podržavam ministra, bez obzira na rečnik !!!

achtung

pre 7 godina

Nije mi jasno kako vi Srbi ništa ne shvatite pored očiju i logike da Vučić i ovi njegovi igraju za HDZ.I da upravo učestvujte u dogovoru Vučić -Kaitarović,da HDZ-e, pobjedi na predstojećim izborima u septembru. Ništa niste naučili iz 90g.

Mila

pre 7 godina

I ovaj došao na red da se utrkuje u odvlačenju naroda da ne misli od sve teškog života.
Narodu se podmeće kukavički jaje umesto da mu se omogući bolji ekonomski život.

N

pre 7 godina

Ponavljajte sebi svaki dan- "i ovo ce proci". Svaki truo sistem se pre ili kasnije urusi sam od sebe. Treba ih posmatrati kao neku nadrealnu predstavu i sacuvati zdrav razum.

Zemun grad SPO

pre 7 godina

Procitao sam tekst sa izjavama novopecenog lidera HDZ-a. Imao bih itekako sta komentarisati, ali necu jer nema svrhe posle neprimerenog komentara naseg ministra.Vulin, Dacic, a sada i Stefanovic koriste se recnikom neprimerenim za politiku i diplomatiju.Slican vokabular bio je upotrebljivan i u prepucavanjima sa antifasistima Milanovicem i Josipovicem dok su bili na vlasti.Kao sto to uvek biva, kada vam ne odgovaraju normalni, onda pobede oni drugi koji su na zalost blagonakloni prema ustastvu. Hrvatska ce na izbore, pa je moguc prelazak HDZ-a u opoziciju. Cak i ta promena nece dovesti do brzog poboljsanja odnosa Zagreba i Beograda, nakon ovoliko prepucavanja sa obe strane. Nasi ministri moraju da shvate da nam nikako nije u interesu politicki sukob sa bilo kojom clanicom EU. Dok ne postanemo ravnopravni clan EU, svaka teska rec ce nas kostati na evropskom putu. Brisel je uspeo da pritisne Zagreb oko otvaranja dva poglavlja, ali je veliko pitanje da li ce sledeceg puta uspeti.
Oni koji vec cetvrt veka ne skrivaju netrpeljivost prema EU, a zbog interesa su u vladi kojoj su EU integracije prijoritet, bice nasa najveca prepreka na evropskom putu.

giovanni

pre 7 godina

ljudi ne nasjedajte na huskacku politiku i novinsku propagandu...to vridi za nas i za vas.na kraju bi mi sirotinja opet prigrizli *****...svugdi ima budala i kod nas i kod vas...a malo je reci da smo ovce ako cemo ziviti jos u 45-oj...blago nam se onda.citav svit je to istavija iza sebe i zive dalje ali ne mi se uvik vracamo unazad.ne mi nego ***** politicarska

Zoran

pre 7 godina

Ovo je nivo prostaka-pijanaca koji sede ispred zadružne prodavnice u Guncatima (ili na Bajlonijevoj pijaci, sve jedno), mada i oni imaju kakav takav kodeks ponašanja.

Inače, od kad je veka i sveta, u ratovima nisu ginuli oni koji su donosili odluku da započnu rat nego je ginuo gulija i sirotinja raja...

Miki

pre 7 godina

Najjadnije u svemu je što postoji način da se ovo izgovori primjerenim rječnikom a da se suština ne izgubi, čak da bude i efektnije. No, to je za plagijatora u fotelji ministra nešto nedokučivo...

Neverni Toma

pre 7 godina

Koji je ovo rečnik, priliči petogodišnjaku! Još je tužnije što je ovo leksika Velikog mudrog vođe, a Stefanović je kao čovek bez integtriteta spreman da javno ponovi sve što mu se kaže. Kakav papan, kakva sramota!

Novi Sad

pre 7 godina

Dobro kaže komentator "splića": uvaljati sve balkanske političare u katran i perje pa na Trg s njima, narod da ih gleda! Ništa dobro od njih.

čika cobe

pre 7 godina

Ovo je leglo svima kao kec na 11. U Hrvatskoj se bliže izbori i sad kreće osvajanje glasova desnim pljuvanjem po Srbiji, a kod nas SPS ulazi ipak u vladu iako je čvrsto rečeno da neće. kao da ista PR agencija vodi i HDZ i SNS. Sjajan način za izmanipulisati javnost...

zimzeleni

pre 7 godina

Drago mi je da i ovi iz EU mogu da osete sta podrzavaju, koja je to politicka kultura i sa cim se gradjani Srbije svakodnevno suocavaju. Dok njihovi tabloidi 2016. love izdajnike i prizivaju Putina i Erdogana, oni pocinju svoju paranoju da ispoljavaju i u medjunarodnoj komunikaciji, sto me veseli. I jos nesto za kraj: sad bar znamo ko je idejni tvorac tzv. pokreta Patkicu daj tati.

Neko iz mase

pre 7 godina

"Poznata mi je izvesna diplomatkinja po imenu Viktoria Nuland (koja je nedavno bila zvanicna gosca Aleksandra Velikog i Sinise Malog), koja je jednom vrlo diplomatski i krajnje suptilno izjavila "F*CK EUROPE!"

Ovo je klasičan primer proturanja jedne činjenice kroz filter događaja koji nema veze sa ovim izjavom Stefanovića. Kao prvo, to što je rekla "F*UCK EUROPE" nije IZJAVILA nego je izgovorila u privatnom telefonskom razgovoru koji je prisluškivan i snimljen pa je transkript razgovora izašao u javnost. Možemo samo da zamislimo šta se sve može čuti u takvim razgovorima državnika širom sveta a ne samo diplomata samo što transkripti takvih razgovora ne izlaze u javnost.
Drugo,ovde imamo JAVNU IZJAVU jedne osobe čija funkcija predstavlja državu Srbiju i sve njene građane (na žalost to je Stefanović u ovom slučaju) bez obzira što je Vlada tehnička ili kako je već zovu. To je tako nezrela izjava da ja ne mogu da zamislim da čovek koji je izgovara vodi važan resor kao što su Unutrašnji poslovi (a priča se da je razmatran i za ministra Odbrane!?).

Maljevic

pre 7 godina

Ne mogu da zamislim sta bi neki engleski, francuski, svedski ministar pomislio kad bi video prevod ovoga " tell your mom and dad to quiet down".....Uvrh glave u americi ovo se moze cuti u South-Central LA...Ne mogu da zamislim kako bi Vuk Draskovic verbalno smrvio ovog Plenkovica sa najkulturnijim mogucim recima.....(ali najverovatnije tisinom)...ali za takve ljude, ili one nekadasnje predkomunisticke, potrebna je neka druga Srbija. Ovaj Stefanovic je predstavnik OZnaske-Srbije.A to je tacno ono kakvim Hrvati i zele da nas predstave.

Neupućeni multitasker

pre 7 godina

Daj, bre, potrpajte ih sve, i njihove i naše kvazipolitičare, u sobu tri sa tri i ne puštajte ih napolje narednih 20 godina. Ne stičem utisak da čitam vesti, nego dnevnu dozu prosečnog Balkanca ili tako nešto.

juga u srcu

pre 7 godina

Ljudi, ne sirite mrznju. Nema razloga da mrzimo Hrvate. Onakvi su u manjini, takvih ima i kod nas. Ne nasedajte opet. Opet nas sa strane huskaju jedni na druge.

DEDA CVETKO

pre 7 godina

Jel može neko da zamisli Kerija,Lavrova i Štajnmajera kako na ovakav način diskutuju,e vidite ni ja isto.
(Advokat svih Srba, 3. avgust 2016 19:20)

==

Poznata mi je izvesna diplomatkinja po imenu Viktoria Nuland (koja je nedavno bila zvanicna gosca Aleksandra Velikog i Sinise Malog), koja je jednom vrlo diplomatski i krajnje suptilno izjavila "F*CK EUROPE!". A o katalogu gafova Dzona Kerija da i ne govorim. Od toga bi se dala napisati antologija gafova deblja nego Novi i Stari Zavet zajedno.

U odnosu na pomenutu gospodju, Stefanovic je Princ Taljeran, Klemens Fon Meternih i Andrej Gromiko u jednoj licnosti.

Suocimo se sa realnoscu: tradicionalna diplomatija je mrtva. Kaputt. Ende. Konets. Na kraju ce preziveti samo Hajduci i Samuraji. Od koza diplomata, Prada ce praviti cipelice i damske torbice.

petar jerković

pre 7 godina

Ovo Ministar? Čovjek sramoti svoju zemlju na najjače!

U diplomaciji nema mjesta za uličarski primitivni rječnik, neovisno o sugovorniku i dubini problema.
Ne vjerujem da je problem du mu lider HDZ-a odgovori istim jezikom, samo ne vjerujem da će čovjek sebi dozvoliti da ga ovaj povuče na svoj nivo...

policajac?

pre 7 godina

...Vataj ubice u Srbiji, hapsi pljačkaše, i one što ruše deo Beograda pod fantomkama! Ima ko da se bavi susednim državama, a ti da radiš svoj posao, poludoktore!

N57

pre 7 godina

Decace sa kupljenom diplomicom to nije tvoj posao da dajes takve izjave, ti si kao Ministar UNUTRASNJIH (DRZAVE SRBIJE) policije to je tvoja jurisdikcija bolje se fokusiraj na to sto ti se puca po Beogradu i ubija nego sto dajes izjave koje ne prilice jednom politicaru, sram te bilo ne sposobnjakovicu

Brka

pre 7 godina

Slazem se da Hrvati provociraju, ali njima se moze, a nama se ne moze. To ne osporava cinjenicu da je ovaj kompletna ... Pa jos prvi pandur jedne drzave. Grozno i stravicno.
Mozemo samo da se nadamo da ce Bog i posteni policajci da nas cuvaju od kriminala, posto se ovaj ne pita ni za sta.

Trifun

pre 7 godina

@Lukas aus Agram
Nije to nikakav ministar države. To je samo jedan bahati polupismeni plagijator, kao i većina nazadnog članstva, a pismena Srbija je njihov talac. Na našu i vašu žalost.

gulag

pre 7 godina

Nema tu i jedni i drugi, ovo je samo Stevanović rekao, Plenković je uljudno i europski govorio. A što Stevanović to ne želi ćuti.. e to je nešto drugo

Lukas aus Agram

pre 7 godina

Pa dobro kakav je to stil izražavanja, ko na baušteli, pa kako jedan ministar jedne države se tako javno nekom obraća, predsjedniku parlamentarne stranke druge države, ma bilo kome?!

Mirko

pre 7 godina

E neka si mu rekao. Plenković želi na talasu vašarskog nacionalizma i konfrontiranja sa Srbijom da dobije neki poen više u korist HDZ-a na predstojećim izborima u Hr. Dobro si mu spustio. Ne zaslužuje ništa drugo.

Milan

pre 7 godina

Ma daj covece... Ovde sam apsolutno na strani nase vlasti samo iz razloga sto ocekujem da se drzava clanica EU ponasa normalno, a ne rehabilituje ustase i ima takve ministre, ali ovakav recnik...

glasnogovornik

pre 7 godina

Doktore, Beograd je postao gori od Divljeg zapada.Radi svoj posao, mani se fasizma i patriotizma.Nisi ni svestan, koliko si smesan sa ovakvim izjavama.

glasnogovornik

pre 7 godina

Doktore, Beograd je postao gori od Divljeg zapada.Radi svoj posao, mani se fasizma i patriotizma.Nisi ni svestan, koliko si smesan sa ovakvim izjavama.

Trifun

pre 7 godina

@Lukas aus Agram
Nije to nikakav ministar države. To je samo jedan bahati polupismeni plagijator, kao i većina nazadnog članstva, a pismena Srbija je njihov talac. Na našu i vašu žalost.

Lukas aus Agram

pre 7 godina

Pa dobro kakav je to stil izražavanja, ko na baušteli, pa kako jedan ministar jedne države se tako javno nekom obraća, predsjedniku parlamentarne stranke druge države, ma bilo kome?!

policajac?

pre 7 godina

...Vataj ubice u Srbiji, hapsi pljačkaše, i one što ruše deo Beograda pod fantomkama! Ima ko da se bavi susednim državama, a ti da radiš svoj posao, poludoktore!

N57

pre 7 godina

Decace sa kupljenom diplomicom to nije tvoj posao da dajes takve izjave, ti si kao Ministar UNUTRASNJIH (DRZAVE SRBIJE) policije to je tvoja jurisdikcija bolje se fokusiraj na to sto ti se puca po Beogradu i ubija nego sto dajes izjave koje ne prilice jednom politicaru, sram te bilo ne sposobnjakovicu

Milan

pre 7 godina

Ma daj covece... Ovde sam apsolutno na strani nase vlasti samo iz razloga sto ocekujem da se drzava clanica EU ponasa normalno, a ne rehabilituje ustase i ima takve ministre, ali ovakav recnik...

gulag

pre 7 godina

Nema tu i jedni i drugi, ovo je samo Stevanović rekao, Plenković je uljudno i europski govorio. A što Stevanović to ne želi ćuti.. e to je nešto drugo

juga u srcu

pre 7 godina

Ljudi, ne sirite mrznju. Nema razloga da mrzimo Hrvate. Onakvi su u manjini, takvih ima i kod nas. Ne nasedajte opet. Opet nas sa strane huskaju jedni na druge.

Brka

pre 7 godina

Slazem se da Hrvati provociraju, ali njima se moze, a nama se ne moze. To ne osporava cinjenicu da je ovaj kompletna ... Pa jos prvi pandur jedne drzave. Grozno i stravicno.
Mozemo samo da se nadamo da ce Bog i posteni policajci da nas cuvaju od kriminala, posto se ovaj ne pita ni za sta.

petar jerković

pre 7 godina

Ovo Ministar? Čovjek sramoti svoju zemlju na najjače!

U diplomaciji nema mjesta za uličarski primitivni rječnik, neovisno o sugovorniku i dubini problema.
Ne vjerujem da je problem du mu lider HDZ-a odgovori istim jezikom, samo ne vjerujem da će čovjek sebi dozvoliti da ga ovaj povuče na svoj nivo...

N

pre 7 godina

Ponavljajte sebi svaki dan- "i ovo ce proci". Svaki truo sistem se pre ili kasnije urusi sam od sebe. Treba ih posmatrati kao neku nadrealnu predstavu i sacuvati zdrav razum.

zimzeleni

pre 7 godina

Drago mi je da i ovi iz EU mogu da osete sta podrzavaju, koja je to politicka kultura i sa cim se gradjani Srbije svakodnevno suocavaju. Dok njihovi tabloidi 2016. love izdajnike i prizivaju Putina i Erdogana, oni pocinju svoju paranoju da ispoljavaju i u medjunarodnoj komunikaciji, sto me veseli. I jos nesto za kraj: sad bar znamo ko je idejni tvorac tzv. pokreta Patkicu daj tati.

Neko iz mase

pre 7 godina

"Poznata mi je izvesna diplomatkinja po imenu Viktoria Nuland (koja je nedavno bila zvanicna gosca Aleksandra Velikog i Sinise Malog), koja je jednom vrlo diplomatski i krajnje suptilno izjavila "F*CK EUROPE!"

Ovo je klasičan primer proturanja jedne činjenice kroz filter događaja koji nema veze sa ovim izjavom Stefanovića. Kao prvo, to što je rekla "F*UCK EUROPE" nije IZJAVILA nego je izgovorila u privatnom telefonskom razgovoru koji je prisluškivan i snimljen pa je transkript razgovora izašao u javnost. Možemo samo da zamislimo šta se sve može čuti u takvim razgovorima državnika širom sveta a ne samo diplomata samo što transkripti takvih razgovora ne izlaze u javnost.
Drugo,ovde imamo JAVNU IZJAVU jedne osobe čija funkcija predstavlja državu Srbiju i sve njene građane (na žalost to je Stefanović u ovom slučaju) bez obzira što je Vlada tehnička ili kako je već zovu. To je tako nezrela izjava da ja ne mogu da zamislim da čovek koji je izgovara vodi važan resor kao što su Unutrašnji poslovi (a priča se da je razmatran i za ministra Odbrane!?).

Neupućeni multitasker

pre 7 godina

Daj, bre, potrpajte ih sve, i njihove i naše kvazipolitičare, u sobu tri sa tri i ne puštajte ih napolje narednih 20 godina. Ne stičem utisak da čitam vesti, nego dnevnu dozu prosečnog Balkanca ili tako nešto.

Miki

pre 7 godina

Najjadnije u svemu je što postoji način da se ovo izgovori primjerenim rječnikom a da se suština ne izgubi, čak da bude i efektnije. No, to je za plagijatora u fotelji ministra nešto nedokučivo...

Zoran

pre 7 godina

Ovo je nivo prostaka-pijanaca koji sede ispred zadružne prodavnice u Guncatima (ili na Bajlonijevoj pijaci, sve jedno), mada i oni imaju kakav takav kodeks ponašanja.

Inače, od kad je veka i sveta, u ratovima nisu ginuli oni koji su donosili odluku da započnu rat nego je ginuo gulija i sirotinja raja...

Mila

pre 7 godina

I ovaj došao na red da se utrkuje u odvlačenju naroda da ne misli od sve teškog života.
Narodu se podmeće kukavički jaje umesto da mu se omogući bolji ekonomski život.

achtung

pre 7 godina

Nije mi jasno kako vi Srbi ništa ne shvatite pored očiju i logike da Vučić i ovi njegovi igraju za HDZ.I da upravo učestvujte u dogovoru Vučić -Kaitarović,da HDZ-e, pobjedi na predstojećim izborima u septembru. Ništa niste naučili iz 90g.

Neverni Toma

pre 7 godina

Koji je ovo rečnik, priliči petogodišnjaku! Još je tužnije što je ovo leksika Velikog mudrog vođe, a Stefanović je kao čovek bez integtriteta spreman da javno ponovi sve što mu se kaže. Kakav papan, kakva sramota!

Novi Sad

pre 7 godina

Dobro kaže komentator "splića": uvaljati sve balkanske političare u katran i perje pa na Trg s njima, narod da ih gleda! Ništa dobro od njih.

giovanni

pre 7 godina

ljudi ne nasjedajte na huskacku politiku i novinsku propagandu...to vridi za nas i za vas.na kraju bi mi sirotinja opet prigrizli *****...svugdi ima budala i kod nas i kod vas...a malo je reci da smo ovce ako cemo ziviti jos u 45-oj...blago nam se onda.citav svit je to istavija iza sebe i zive dalje ali ne mi se uvik vracamo unazad.ne mi nego ***** politicarska

čika cobe

pre 7 godina

Ovo je leglo svima kao kec na 11. U Hrvatskoj se bliže izbori i sad kreće osvajanje glasova desnim pljuvanjem po Srbiji, a kod nas SPS ulazi ipak u vladu iako je čvrsto rečeno da neće. kao da ista PR agencija vodi i HDZ i SNS. Sjajan način za izmanipulisati javnost...

Zemun grad SPO

pre 7 godina

Procitao sam tekst sa izjavama novopecenog lidera HDZ-a. Imao bih itekako sta komentarisati, ali necu jer nema svrhe posle neprimerenog komentara naseg ministra.Vulin, Dacic, a sada i Stefanovic koriste se recnikom neprimerenim za politiku i diplomatiju.Slican vokabular bio je upotrebljivan i u prepucavanjima sa antifasistima Milanovicem i Josipovicem dok su bili na vlasti.Kao sto to uvek biva, kada vam ne odgovaraju normalni, onda pobede oni drugi koji su na zalost blagonakloni prema ustastvu. Hrvatska ce na izbore, pa je moguc prelazak HDZ-a u opoziciju. Cak i ta promena nece dovesti do brzog poboljsanja odnosa Zagreba i Beograda, nakon ovoliko prepucavanja sa obe strane. Nasi ministri moraju da shvate da nam nikako nije u interesu politicki sukob sa bilo kojom clanicom EU. Dok ne postanemo ravnopravni clan EU, svaka teska rec ce nas kostati na evropskom putu. Brisel je uspeo da pritisne Zagreb oko otvaranja dva poglavlja, ali je veliko pitanje da li ce sledeceg puta uspeti.
Oni koji vec cetvrt veka ne skrivaju netrpeljivost prema EU, a zbog interesa su u vladi kojoj su EU integracije prijoritet, bice nasa najveca prepreka na evropskom putu.

Maljevic

pre 7 godina

Ne mogu da zamislim sta bi neki engleski, francuski, svedski ministar pomislio kad bi video prevod ovoga " tell your mom and dad to quiet down".....Uvrh glave u americi ovo se moze cuti u South-Central LA...Ne mogu da zamislim kako bi Vuk Draskovic verbalno smrvio ovog Plenkovica sa najkulturnijim mogucim recima.....(ali najverovatnije tisinom)...ali za takve ljude, ili one nekadasnje predkomunisticke, potrebna je neka druga Srbija. Ovaj Stefanovic je predstavnik OZnaske-Srbije.A to je tacno ono kakvim Hrvati i zele da nas predstave.

Pera

pre 7 godina

Nisam član ni simpatizer naprednjaka, naprotiv ... Imam samo jedno pitanje za sve koji komentarišu ministra : Da li ste dobro upoznati sa genocidom nad Srbima za vreme NDH ?!!!!
Ja sam još za vreme Miloševića bio veliki "Evropejac" ali mislim da Hrvatska nije baš najpozvanija da komentariše naš put u EU. Revitalizacija ustašstva u Hrvatskoj i ugrožavanje ljudskih prava preostalih Srba, moraju naići na osudu od strane Srbije !!! Tu nema nikakve dileme i zato podržavam ministra, bez obzira na rečnik !!!

Mirko

pre 7 godina

E neka si mu rekao. Plenković želi na talasu vašarskog nacionalizma i konfrontiranja sa Srbijom da dobije neki poen više u korist HDZ-a na predstojećim izborima u Hr. Dobro si mu spustio. Ne zaslužuje ništa drugo.

DEDA CVETKO

pre 7 godina

Jel može neko da zamisli Kerija,Lavrova i Štajnmajera kako na ovakav način diskutuju,e vidite ni ja isto.
(Advokat svih Srba, 3. avgust 2016 19:20)

==

Poznata mi je izvesna diplomatkinja po imenu Viktoria Nuland (koja je nedavno bila zvanicna gosca Aleksandra Velikog i Sinise Malog), koja je jednom vrlo diplomatski i krajnje suptilno izjavila "F*CK EUROPE!". A o katalogu gafova Dzona Kerija da i ne govorim. Od toga bi se dala napisati antologija gafova deblja nego Novi i Stari Zavet zajedno.

U odnosu na pomenutu gospodju, Stefanovic je Princ Taljeran, Klemens Fon Meternih i Andrej Gromiko u jednoj licnosti.

Suocimo se sa realnoscu: tradicionalna diplomatija je mrtva. Kaputt. Ende. Konets. Na kraju ce preziveti samo Hajduci i Samuraji. Od koza diplomata, Prada ce praviti cipelice i damske torbice.

Rade Božić

pre 7 godina

Staro iskustvo političara sa ovih prostora je - stvoriti spoljašnjeg i unutrašnjeg neprijatelja, lakše se vlada i homogenizuje opljačkani , sluđeni narod - da ne razmišlja o svojoj bedi i nesreći.

U potpisu - "Domaći izdajnik"

Ifigenija

pre 7 godina

Tako, samo ti nastavi sa lupetanjem, Stefanoviću.

Neka svi vide količinu naše bede i moralnog pada. Možda se i sazale pa nam otpišu i neki kredit, ko Grcima MMF.

Jeste siromaštvo gadno, ali glupost više boli. A odavde je pamet pobegla.

vladaNS

pre 7 godina

Ako je neko primitivan i glup ne treba ga oponašati i spuštai se na njegov nivo. Dovoljno je biti dostojanstven i pametan! To su ljudske vrline i vrednosti koje čine razliku između čoveka i nečoveka. Ovaj naš nesrećnik kao i čitava bulumenta koja se bavi politikom na ovim prostorima daleko je od onog što čoveka čini civilizovanim bićem. Pozdrav iz Vojvodine!

John

pre 7 godina

(Maljevic, 3. avgust 2016 21:52)

Koča Popović bi obrisao patos i sa jednim i sa drugim.
U stvari, ne bi. Oni su daleko ispod njegovog nivoa.

Nenad

pre 7 godina

Zapravo, Stefanovićeva poruka ima svoje značenje, ali naš narod jednostavno ne ume da čita između redova. Zna se ko je Hrvatskoj mama, a ko tata.

DEDA CVETKO

pre 7 godina

"Ovo je klasičan primer proturanja jedne činjenice kroz filter događaja koji nema veze sa ovim izjavom Stefanovića. Kao prvo, to što je rekla "F*UCK EUROPE" nije IZJAVILA nego je izgovorila u privatnom telefonskom razgovoru koji je prisluškivan i snimljen pa je transkript razgovora izašao u javnost. Možemo samo da zamislimo šta se sve može čuti u takvim razgovorima državnika širom sveta a ne samo diplomata samo što transkripti takvih razgovora ne izlaze u javnost.
Drugo,ovde imamo JAVNU IZJAVU jedne osobe čija funkcija predstavlja državu Srbiju i sve njene građane (itd...)"
(Neko iz mase, 3. avgust 2016 21:44)

- Prco, potpuno je nebitno da li je Nulandova dala zvanicnu psovacku izjavu ili je njenu izjavu uhvatio mikrofon ili haker, jer je izjava na jedan ili drugi nacin procurela u javnost i postala deo javnog diplomatskog diskursa. Prave diplomate ne prave tako katastrofalne propuste. Isto tako "iskusni diplomata" Nikolas Sarkozi nije sebi smeo da dozvoli da kaze pred otvorenim mikrofonom da "ne moze da podnese Netanijahua", niti je Obama smeo da se slozi sa njim i doda "a sta mislis kako je tek meni, ja se srecem s njim pet puta godisnje?". Sve go diplomatski profesionalaac do profesionalca.

- Drugo, Ministar Stefanovic *** NE *** predstavlja zvanicnu srpsku diplomatiju niti je njegova izjava zvanicni stav ministarstrva spoljnih poslova Srbije.

- Trece, u kakvom svojstvu je Plenkovic ucutkivao Srbiju i njene zvanicnike? U privatnom, sta li?

Mirko

pre 7 godina

E neka si mu rekao. Plenković želi na talasu vašarskog nacionalizma i konfrontiranja sa Srbijom da dobije neki poen više u korist HDZ-a na predstojećim izborima u Hr. Dobro si mu spustio. Ne zaslužuje ništa drugo.

DEDA CVETKO

pre 7 godina

Jel može neko da zamisli Kerija,Lavrova i Štajnmajera kako na ovakav način diskutuju,e vidite ni ja isto.
(Advokat svih Srba, 3. avgust 2016 19:20)

==

Poznata mi je izvesna diplomatkinja po imenu Viktoria Nuland (koja je nedavno bila zvanicna gosca Aleksandra Velikog i Sinise Malog), koja je jednom vrlo diplomatski i krajnje suptilno izjavila "F*CK EUROPE!". A o katalogu gafova Dzona Kerija da i ne govorim. Od toga bi se dala napisati antologija gafova deblja nego Novi i Stari Zavet zajedno.

U odnosu na pomenutu gospodju, Stefanovic je Princ Taljeran, Klemens Fon Meternih i Andrej Gromiko u jednoj licnosti.

Suocimo se sa realnoscu: tradicionalna diplomatija je mrtva. Kaputt. Ende. Konets. Na kraju ce preziveti samo Hajduci i Samuraji. Od koza diplomata, Prada ce praviti cipelice i damske torbice.

Pera

pre 7 godina

Nisam član ni simpatizer naprednjaka, naprotiv ... Imam samo jedno pitanje za sve koji komentarišu ministra : Da li ste dobro upoznati sa genocidom nad Srbima za vreme NDH ?!!!!
Ja sam još za vreme Miloševića bio veliki "Evropejac" ali mislim da Hrvatska nije baš najpozvanija da komentariše naš put u EU. Revitalizacija ustašstva u Hrvatskoj i ugrožavanje ljudskih prava preostalih Srba, moraju naići na osudu od strane Srbije !!! Tu nema nikakve dileme i zato podržavam ministra, bez obzira na rečnik !!!

Milan

pre 7 godina

Ma daj covece... Ovde sam apsolutno na strani nase vlasti samo iz razloga sto ocekujem da se drzava clanica EU ponasa normalno, a ne rehabilituje ustase i ima takve ministre, ali ovakav recnik...

gulag

pre 7 godina

Nema tu i jedni i drugi, ovo je samo Stevanović rekao, Plenković je uljudno i europski govorio. A što Stevanović to ne želi ćuti.. e to je nešto drugo

petar jerković

pre 7 godina

Ovo Ministar? Čovjek sramoti svoju zemlju na najjače!

U diplomaciji nema mjesta za uličarski primitivni rječnik, neovisno o sugovorniku i dubini problema.
Ne vjerujem da je problem du mu lider HDZ-a odgovori istim jezikom, samo ne vjerujem da će čovjek sebi dozvoliti da ga ovaj povuče na svoj nivo...

juga u srcu

pre 7 godina

Ljudi, ne sirite mrznju. Nema razloga da mrzimo Hrvate. Onakvi su u manjini, takvih ima i kod nas. Ne nasedajte opet. Opet nas sa strane huskaju jedni na druge.

glasnogovornik

pre 7 godina

Doktore, Beograd je postao gori od Divljeg zapada.Radi svoj posao, mani se fasizma i patriotizma.Nisi ni svestan, koliko si smesan sa ovakvim izjavama.

Lukas aus Agram

pre 7 godina

Pa dobro kakav je to stil izražavanja, ko na baušteli, pa kako jedan ministar jedne države se tako javno nekom obraća, predsjedniku parlamentarne stranke druge države, ma bilo kome?!

Brka

pre 7 godina

Slazem se da Hrvati provociraju, ali njima se moze, a nama se ne moze. To ne osporava cinjenicu da je ovaj kompletna ... Pa jos prvi pandur jedne drzave. Grozno i stravicno.
Mozemo samo da se nadamo da ce Bog i posteni policajci da nas cuvaju od kriminala, posto se ovaj ne pita ni za sta.

Neko iz mase

pre 7 godina

"Poznata mi je izvesna diplomatkinja po imenu Viktoria Nuland (koja je nedavno bila zvanicna gosca Aleksandra Velikog i Sinise Malog), koja je jednom vrlo diplomatski i krajnje suptilno izjavila "F*CK EUROPE!"

Ovo je klasičan primer proturanja jedne činjenice kroz filter događaja koji nema veze sa ovim izjavom Stefanovića. Kao prvo, to što je rekla "F*UCK EUROPE" nije IZJAVILA nego je izgovorila u privatnom telefonskom razgovoru koji je prisluškivan i snimljen pa je transkript razgovora izašao u javnost. Možemo samo da zamislimo šta se sve može čuti u takvim razgovorima državnika širom sveta a ne samo diplomata samo što transkripti takvih razgovora ne izlaze u javnost.
Drugo,ovde imamo JAVNU IZJAVU jedne osobe čija funkcija predstavlja državu Srbiju i sve njene građane (na žalost to je Stefanović u ovom slučaju) bez obzira što je Vlada tehnička ili kako je već zovu. To je tako nezrela izjava da ja ne mogu da zamislim da čovek koji je izgovara vodi važan resor kao što su Unutrašnji poslovi (a priča se da je razmatran i za ministra Odbrane!?).

Trifun

pre 7 godina

@Lukas aus Agram
Nije to nikakav ministar države. To je samo jedan bahati polupismeni plagijator, kao i većina nazadnog članstva, a pismena Srbija je njihov talac. Na našu i vašu žalost.

Zemun grad SPO

pre 7 godina

Procitao sam tekst sa izjavama novopecenog lidera HDZ-a. Imao bih itekako sta komentarisati, ali necu jer nema svrhe posle neprimerenog komentara naseg ministra.Vulin, Dacic, a sada i Stefanovic koriste se recnikom neprimerenim za politiku i diplomatiju.Slican vokabular bio je upotrebljivan i u prepucavanjima sa antifasistima Milanovicem i Josipovicem dok su bili na vlasti.Kao sto to uvek biva, kada vam ne odgovaraju normalni, onda pobede oni drugi koji su na zalost blagonakloni prema ustastvu. Hrvatska ce na izbore, pa je moguc prelazak HDZ-a u opoziciju. Cak i ta promena nece dovesti do brzog poboljsanja odnosa Zagreba i Beograda, nakon ovoliko prepucavanja sa obe strane. Nasi ministri moraju da shvate da nam nikako nije u interesu politicki sukob sa bilo kojom clanicom EU. Dok ne postanemo ravnopravni clan EU, svaka teska rec ce nas kostati na evropskom putu. Brisel je uspeo da pritisne Zagreb oko otvaranja dva poglavlja, ali je veliko pitanje da li ce sledeceg puta uspeti.
Oni koji vec cetvrt veka ne skrivaju netrpeljivost prema EU, a zbog interesa su u vladi kojoj su EU integracije prijoritet, bice nasa najveca prepreka na evropskom putu.

zimzeleni

pre 7 godina

Drago mi je da i ovi iz EU mogu da osete sta podrzavaju, koja je to politicka kultura i sa cim se gradjani Srbije svakodnevno suocavaju. Dok njihovi tabloidi 2016. love izdajnike i prizivaju Putina i Erdogana, oni pocinju svoju paranoju da ispoljavaju i u medjunarodnoj komunikaciji, sto me veseli. I jos nesto za kraj: sad bar znamo ko je idejni tvorac tzv. pokreta Patkicu daj tati.

achtung

pre 7 godina

Nije mi jasno kako vi Srbi ništa ne shvatite pored očiju i logike da Vučić i ovi njegovi igraju za HDZ.I da upravo učestvujte u dogovoru Vučić -Kaitarović,da HDZ-e, pobjedi na predstojećim izborima u septembru. Ništa niste naučili iz 90g.

Nenad

pre 7 godina

Zapravo, Stefanovićeva poruka ima svoje značenje, ali naš narod jednostavno ne ume da čita između redova. Zna se ko je Hrvatskoj mama, a ko tata.

Mila

pre 7 godina

I ovaj došao na red da se utrkuje u odvlačenju naroda da ne misli od sve teškog života.
Narodu se podmeće kukavički jaje umesto da mu se omogući bolji ekonomski život.

DEDA CVETKO

pre 7 godina

"Ovo je klasičan primer proturanja jedne činjenice kroz filter događaja koji nema veze sa ovim izjavom Stefanovića. Kao prvo, to što je rekla "F*UCK EUROPE" nije IZJAVILA nego je izgovorila u privatnom telefonskom razgovoru koji je prisluškivan i snimljen pa je transkript razgovora izašao u javnost. Možemo samo da zamislimo šta se sve može čuti u takvim razgovorima državnika širom sveta a ne samo diplomata samo što transkripti takvih razgovora ne izlaze u javnost.
Drugo,ovde imamo JAVNU IZJAVU jedne osobe čija funkcija predstavlja državu Srbiju i sve njene građane (itd...)"
(Neko iz mase, 3. avgust 2016 21:44)

- Prco, potpuno je nebitno da li je Nulandova dala zvanicnu psovacku izjavu ili je njenu izjavu uhvatio mikrofon ili haker, jer je izjava na jedan ili drugi nacin procurela u javnost i postala deo javnog diplomatskog diskursa. Prave diplomate ne prave tako katastrofalne propuste. Isto tako "iskusni diplomata" Nikolas Sarkozi nije sebi smeo da dozvoli da kaze pred otvorenim mikrofonom da "ne moze da podnese Netanijahua", niti je Obama smeo da se slozi sa njim i doda "a sta mislis kako je tek meni, ja se srecem s njim pet puta godisnje?". Sve go diplomatski profesionalaac do profesionalca.

- Drugo, Ministar Stefanovic *** NE *** predstavlja zvanicnu srpsku diplomatiju niti je njegova izjava zvanicni stav ministarstrva spoljnih poslova Srbije.

- Trece, u kakvom svojstvu je Plenkovic ucutkivao Srbiju i njene zvanicnike? U privatnom, sta li?

Maljevic

pre 7 godina

Ne mogu da zamislim sta bi neki engleski, francuski, svedski ministar pomislio kad bi video prevod ovoga " tell your mom and dad to quiet down".....Uvrh glave u americi ovo se moze cuti u South-Central LA...Ne mogu da zamislim kako bi Vuk Draskovic verbalno smrvio ovog Plenkovica sa najkulturnijim mogucim recima.....(ali najverovatnije tisinom)...ali za takve ljude, ili one nekadasnje predkomunisticke, potrebna je neka druga Srbija. Ovaj Stefanovic je predstavnik OZnaske-Srbije.A to je tacno ono kakvim Hrvati i zele da nas predstave.

N57

pre 7 godina

Decace sa kupljenom diplomicom to nije tvoj posao da dajes takve izjave, ti si kao Ministar UNUTRASNJIH (DRZAVE SRBIJE) policije to je tvoja jurisdikcija bolje se fokusiraj na to sto ti se puca po Beogradu i ubija nego sto dajes izjave koje ne prilice jednom politicaru, sram te bilo ne sposobnjakovicu

policajac?

pre 7 godina

...Vataj ubice u Srbiji, hapsi pljačkaše, i one što ruše deo Beograda pod fantomkama! Ima ko da se bavi susednim državama, a ti da radiš svoj posao, poludoktore!

N

pre 7 godina

Ponavljajte sebi svaki dan- "i ovo ce proci". Svaki truo sistem se pre ili kasnije urusi sam od sebe. Treba ih posmatrati kao neku nadrealnu predstavu i sacuvati zdrav razum.

Neupućeni multitasker

pre 7 godina

Daj, bre, potrpajte ih sve, i njihove i naše kvazipolitičare, u sobu tri sa tri i ne puštajte ih napolje narednih 20 godina. Ne stičem utisak da čitam vesti, nego dnevnu dozu prosečnog Balkanca ili tako nešto.

Miki

pre 7 godina

Najjadnije u svemu je što postoji način da se ovo izgovori primjerenim rječnikom a da se suština ne izgubi, čak da bude i efektnije. No, to je za plagijatora u fotelji ministra nešto nedokučivo...

giovanni

pre 7 godina

ljudi ne nasjedajte na huskacku politiku i novinsku propagandu...to vridi za nas i za vas.na kraju bi mi sirotinja opet prigrizli *****...svugdi ima budala i kod nas i kod vas...a malo je reci da smo ovce ako cemo ziviti jos u 45-oj...blago nam se onda.citav svit je to istavija iza sebe i zive dalje ali ne mi se uvik vracamo unazad.ne mi nego ***** politicarska

Zoran

pre 7 godina

Ovo je nivo prostaka-pijanaca koji sede ispred zadružne prodavnice u Guncatima (ili na Bajlonijevoj pijaci, sve jedno), mada i oni imaju kakav takav kodeks ponašanja.

Inače, od kad je veka i sveta, u ratovima nisu ginuli oni koji su donosili odluku da započnu rat nego je ginuo gulija i sirotinja raja...

Neverni Toma

pre 7 godina

Koji je ovo rečnik, priliči petogodišnjaku! Još je tužnije što je ovo leksika Velikog mudrog vođe, a Stefanović je kao čovek bez integtriteta spreman da javno ponovi sve što mu se kaže. Kakav papan, kakva sramota!

Novi Sad

pre 7 godina

Dobro kaže komentator "splića": uvaljati sve balkanske političare u katran i perje pa na Trg s njima, narod da ih gleda! Ništa dobro od njih.

John

pre 7 godina

(Maljevic, 3. avgust 2016 21:52)

Koča Popović bi obrisao patos i sa jednim i sa drugim.
U stvari, ne bi. Oni su daleko ispod njegovog nivoa.

čika cobe

pre 7 godina

Ovo je leglo svima kao kec na 11. U Hrvatskoj se bliže izbori i sad kreće osvajanje glasova desnim pljuvanjem po Srbiji, a kod nas SPS ulazi ipak u vladu iako je čvrsto rečeno da neće. kao da ista PR agencija vodi i HDZ i SNS. Sjajan način za izmanipulisati javnost...

vladaNS

pre 7 godina

Ako je neko primitivan i glup ne treba ga oponašati i spuštai se na njegov nivo. Dovoljno je biti dostojanstven i pametan! To su ljudske vrline i vrednosti koje čine razliku između čoveka i nečoveka. Ovaj naš nesrećnik kao i čitava bulumenta koja se bavi politikom na ovim prostorima daleko je od onog što čoveka čini civilizovanim bićem. Pozdrav iz Vojvodine!

Ifigenija

pre 7 godina

Tako, samo ti nastavi sa lupetanjem, Stefanoviću.

Neka svi vide količinu naše bede i moralnog pada. Možda se i sazale pa nam otpišu i neki kredit, ko Grcima MMF.

Jeste siromaštvo gadno, ali glupost više boli. A odavde je pamet pobegla.

Rade Božić

pre 7 godina

Staro iskustvo političara sa ovih prostora je - stvoriti spoljašnjeg i unutrašnjeg neprijatelja, lakše se vlada i homogenizuje opljačkani , sluđeni narod - da ne razmišlja o svojoj bedi i nesreći.

U potpisu - "Domaći izdajnik"