Četvrtak, 15.10.2015.

12:01

Deset privedenih zbog "Ubij, zakolji, da Srbin..."

Policija je privela 10 osoba zbog sumnje da su uzvikivali parole "Ubij, zakolji, da Srbin ne postoji", izjavio je ministar policije Nebojša Stefanović.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Screenshot

Kako je rekao, u toku je njihovo saslušanje.

On je na sednici skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove, rekao i da će se videti kako će to proći i protiv koga od njih će biti podnete krivične prijave.

Stefanović je podsetio da je Više tužilaštvo kvalifikovalo to što se desilo kao izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.

Na Trgu u Bujanovcu u nedelju oko 20 sati, okupio se veći broj osoba albanske nacionalnosti nakon završetka utakmice Albanija-Jermenija.

Nekih 120 osoba je skandiralo "Albanija, Albanija", a nekoliko njih iz mase "Ubi, zakolji, da Srbin ne postoji".

Na osnovu toga, Više javno tužilaštvo u Vranju "je naložilo Policijskoj stanici Bujanovac da podnese krivičnu prijavu protiv nepoznatih osoba" koje su to skandirale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: