"Dodik vodi RS u izolaciju"

Banjaluka -- Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik postao je opasnost po ovaj entitet BiH, jer ne samo da ekonomski uništava Republiku Srpsku, već je vodi i u izolaciju.

Izvor: Beta
Podeli

To ocenjuje predsednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić.

"Zbog nemogućnosti da se suoči s realnošću, Dodik izmišljenim pričama o izdajama Republike Srpske pokušava da pobegne od lične odgovornosti za ekonomski slom Srpske i kriminalne radnje SNSD-ove vlasti počinjene u poslednjih osam godina", naveo je Bosić u pisanoj izjavi za medije.

Prethodnih dana Dodik je izneo niz optužbi na račun lidera SDS-a Mladena Bosića i predsedvajućeg Predsedništva BiH Mladena Ivanića, navodeći da oni nisu ti koji mogu zaštiti interese Srba i RS u Sarajevu.

Dodik je ocenio kako se Bosić "ulaguje i poltroniše Stranci demokratske akcije i bošnjačkoj političkoj strukturi".

Lider SDS-a smatra da Dodikova priča o tome da je on "navodni zaštitnik" Republike Srpske predstavlja "bežanje od odgovornosti zbog toga što su građani dovedeni do prosjačkog štapa, što je uništena privreda, zdravstvo, školstvo i što nisu procesuirane najveće korupcionaške afere, čiji akteri su upravo Dodik i njegovi sledbenici".

"Stara je taktika Milorada Dodika da podvije rep svaki put kada najavi krupne teme kao što su npr. referendum o pravosuđu u BiH, kao što je to uradio i sada kada je u pitanju izjava Predsedništva BiH. Sve do juče Milorad Dodik je tvrdio da neće prihvatiti nikakvu izjavu Predsedništva BiH, koja u odnosu na prvobitnu i nije izmenjena u skladu s njegovim zahtevima, što se može i videti kada se pogledaju ta dva dokumenta", naveo je Bosić.

Dodik je juče saopštio da je za njega prihvatljiva izjava Predsedništva BiH o opredeljenosti za reforme na putu evropskih integracija, dodavši da su u tu izjavu uvrštene primedbe vladajuće koalicije iz RS, koje se odnose na poštovanje Dejtonskog sporazuma, ustava i postojeće nadležnosti različitih nivoa vlasti.

Konstatujući da su Dodik i njegov SNSD odigrali glavnu ulogu u formiranju Suda i Tužilaštva BiH, lider SDS-a tvrdi da nisu učinili ništa da se procesuiraju ratni zločini počinjeni nad srpskim vojnicima i civilima, kao što ništa nisu uradili ni u procesuiranju velikih korupcionaških afera, koje stoje u fiokama pravosudnih organa.

"Najveći problem Milorada Dodika je strah od gubitka fotelja i pokušaja da se uspostavi sistem odgovornosti da bude procesuiran svako ko je kriv za bilo koje krivično delo", zaključio je Bosić.

strana 1 od 107 idi na stranu