Sreda, 03.09.2014.

13:01

Agroživ: Pozlilo radniku

Deo radnika kompanije "Agroživ" u stečaju i danas štrajkuje gladju, a sindikat "Nezavisnost" je objavio da je jednom od njih pozlilo.

Izvor: Beta

Default images

Kako se navodi, taj radnik je prevezen u Urgentni centar u Zrenjaninu. Radnici "Agroživa" od juče štrajkuju u zgradi Opštine Zrenjanin, a neki štrajkuju gladju zbog toga što je istekao rok da im vlasti odgovore na pitanja o tome kada će dobiti plate, šta je sa socijalnim programom i statusom radnika.

Štrajkače je jutros posetio načelnik Srednjobanatskog okruga Dušan Šijan koji ih je zamolio da prekinu štrajk gladju.

Šijan je rekao da će danas posetiti nadležna ministarstva u Beogradu i preneti im zahteve štrajkača, i da će pokušati da utiče da se ubrza rešavanje problema status tih radnika.

Novi sastanak sa štrajkačima je zakazan za sutra i tada će, kako je dogovoreno, štrajkači biti upoznati sa rezultatima sastanaka načelnika Šijana.

Radnici su u štrajku od 19. maja.

Vlasnik "Agroživa" je preduzeće "Srbijagas", a u medjuvremenu je Kompanija BG Mibras iz Beograda kupila deo kapaciteta "Agroživa" u stečaju i započela proizvodnju i preradu živinskog mesa pogonima u Žitištu.

U pogonima je angažovano 100 do 150 radnika "Agroživa", uz još stotinak ljudi koji su bili na evidenciji Službe za zapošljavanje, a sudbina oko 800 zaposenih je neizvesna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: