SNS: RTS služi za napade na Vučića

SNS optužila RTS da umesto "služi kao poligon za prljave napade na Aleksandra Vučića". Usledili "rat" sa DS i ocena UNS da SNS zastrašuje novinare.

Izvor: B92

Nedelja, 27.04.2014.

09:29

Default images

"SNS se ne žali ni na šta, ali želimo da informišemo gradjane da Radio-televizija Srbije, umesto da bude javni servis svih gradjana, služi kao svakodnevni poligon za prljave napade na predsednika SNS-a Aleksandra Vučića", navodi se u saopštenju te stranke.

Kako se navodi u kratkoj kritici načina izveštavanja RTS-a, to se moglo videti i prethodnih dana, ali i danas.

"Imali smo prilike da prethodnih dana, kao i danas, u danu kada se formira Vlada Republike Srbije, budemo svedoci bujice neosnovanih primedbi voditelja RTS-a, sa jedinim ciljem - da se unizi nova Vlada i ugled Aleksandra Vučića", navodi se u saopštenju SNS-a.

Na saopštenje SNS ubrzo je reagovala Demokratska stranka, koja je navela da "naprednjaci nastavljaju borbu protiv zamišljenog neprijatelja" i da uprkos osvajanju apsolutne vlasti i dalje žele da kontrolišu medije.

Demokrate su navele tvrdnje SNS neverovatnim, jer "svi drugi građani Republike Srbije na javnom servisu već dve godine mogu da vide isključivo promociju Vlade Srbije, Srpske napredne stranke, Aleksandra Vučića lično i svega onoga što Vlada sprovodi kao svoju politiku".

DS navodi da su rad RTS u poslednje dve godine obeležili "nekritički stav prema Vučićevom radu, nesrazmerna vremenska zastupljenost, nemogućnost da se čuje stav suprotan radu Vlade i monolozi umesto intervjua".

Usledio je odgovor SNS u kome se navodi da "DS u saradnji sa pojedinim ljudima koji rade na RTS-u koriste javni servis za prljavi napad na Aleksandra Vučića i SNS".

"Naravno da Dragan Đilas, 'kralj medija', nije izdržao da se ne oglasi, jer je poznat po tome što godinama direktno utiče na uređivačku politiku medija", navode naprednjaci u saopštenju.

Naprednjaci navode da je DS "minorna stranka" i navodi da se ona obraća ljudima koje je pljačkala kroz "rekonstrukcije i projekte" poput Bulevara kralja Aleksandra, ugradnje podzemnih kontejnera, Bus plusa, mosta preko Ade, Pionirskog grada, interceptora i još mnogih koji će se tek otkriti...

Povodom saopštenja naprednjaka oglasio se i UNS i NUNS, ocenom da je u pitanju pritisak i zastrašivanje novinara. Kasnije popodne reagovala je i Nova demokratska stranka kritikujući Srpsku naprednu stranku zbog saopštenja o RTS-u.

NDS-a navodi da "takav pristup medijima predstavlja kršenje medijskih sloboda kao jednog od osnovnih postulata demokratije".
"Navodi da RTS svojom uredjivačkom politikom 'unižava vladu i Aleksandra Vučića', bez argumentovanja kada i na koji način se to čini, šalju implicitnu poruku da nije dozvoljena kritika vlasti u medijima i da će opredeljenost ove vlade Srbije biti ograničavanje medijskih sloboda, a ne potrebna reforma medijskog sektora", navodi se u saopštenju NDS-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

224 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: