Zatvorena biračka mesta u Nemačkoj

Berlin -- U Nemačkoj su večeras u 20 sati zatvorena biračka mesta u ambasadi Srbije u Berlinu i konzulatima u Diseldorfu, Frankfurtu, Minhenu, Štutgartu i Hamburgu.

Izvor: Tanjug
Podeli

Izbori za skupštinu Srbije su, kako je rečeno Tanjugu na izbornim mestima, protekli regularno, mirno i u skladu sa standardima, a izborni rezultati se odmah, posle prebrojavanja glasova, šalju Republičkoj izbornoj komisiji.

Najviše prijavljenih, preko 400 birača, bilo je na izbornoj listi konzulata u Frankfurtu, gde je i odziv bio visok, a zatim sledi konzulat u Diseldorfu gde je na izbornoj listi bilo 237 osoba, u Štutgartu je prijavljeno 220, a izašlo oko 85 odsto, u Minhenu je bilo prijavljeno 187 birača, u ambasadi u Berlinu 153 i u konzulatu u Hamburgu 134 građanina Srbije.

U poređenju sa izborima 2012. godine, uočen je blagi rast interesovanja građana Srbije za izbore.

Tada je, naime, u konzulatu u Frankfurtu bilo 198 prijavljenih birača, u Diseldorfu 151, u Štutgartu 149, u Minhenu 157 i u ambasadi u Berlinu, kojoj je na izborima 2012. godine bio pripojen i Hamburg, 259 osoba.

Kada se današnji izbori, međutim, uporede sa izborima iz 2008. godine, primećuje se, sudeći prema broju upisanih birača, pad interesovanja za glasanje građana sa pasošem Srbije.

Tada je, naime, na biračkom spisku u Berlinu bilo registrovanih 1.556 birača, a slična situacija je bila i sa drugim izbornim mestima u Nemačkoj.

Politika

Optužnica za Hernadija

Zagreb -- Uskok je nakon sprovedene istrage podigao optužnicu protiv predsednika Uprave MOL-a Žolta Hernadija, kog tereti da je Ivi Sanaderu obećao 10 miliona evra mita.

Politika ponedeljak 31.03. 20:19 Komentara: 0
strana 1 od 312 idi na stranu