"Pregovori sa EU neće biti laki"

Članica Upravnog odbora Evropskog pokreta Nemačke Ursula Menle ukazala da pregovori o pristupanju Srbije EU sigurno neće biti laki.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.01.2014.

14:05

Default images

Obraćajući se na otvaranju "Srpsko - nemačkog civilnog dijaloga" ona je ukazala da se pregovori o pristupanju često dotiču detalja koji ne moraju uvek biti javni i da u tim pregovorima pregovaračke strane ne igraju uvek sa otvorenim kartama.

Važno je, kako je istakla, da sve društvene grupe budu uključene u proces pregovora o pristupanju, a promene do kojih treba da dođe treba podneti i mnoge od njih su bolne.

Dvodnevni sastanak pod nazivom "Srpsko-nemački civilni dijalog", koji se održava u organizaciji Evropskog pokreta u Srbiji i Evropskog pokreta Nemačke, počeo je danas u Narodnoj skupštini.

Na skupu učestvuju predstavnici političke i privredne javnosti, medija i civilnog društva iz Srbije i Nemačke, a skup se održava uz podršku Fondacije za otvoreno društvo.

Cilj sastanka je razmena mišljenja i iskustava vezanih za evropske integracije između interesnih grupa iz obe države, jačanje bilateralne i multilateralne saradnje privrede i civilnog društva, ali i jačanje konkurentnosti ekonomije obe zemlje.

Dosadašnji predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović, ambasador Nemačke u Srbiji Hajnc Vilhelm, predsednik Evropskog pokreta u Srbiji Vlastimir Matejić i Ursula Menle u uvodnim obraćanjima ukazali su na značaj saradnje organizacija civilnog društva za ravoj saradnje između Srbije i Nemačke.

Stefanović je naveo da države "nisu uvek sveznajuće" i da su organizacije civilnog društva potrebne kako bi doprinele izgradnji demokratskog društva, dok je Vilhelm istakao da saradnja među organizacijama civilnog društva doprinosi razvijanju saradnje između Nemačke i Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: