Ruma: Vlast preuzeli naprednjaci

U Skupštini opštine Ruma vlast od danas predvodi Srpska napredna stranka, a u koaliciji su još GG "Građanska inicijativa Ruma", SPS i PUPS.

Izvor: B92

Utorak, 26.11.2013.

22:25

Default images

Podnošenjem ostavke Nenada Borovića na mesto predsednika Skupštine opštine Ruma i zvanično je došlo do prekomponovanja opštinske vlasti u ovoj opštini.

Na redovnoj sednici SO Ruma, kada su odbornici tražili da se usvoji novi dnevni red sa prvom tačkom - razrešenje i imenovanje predsednika SO, Demokratska stranka je videla da nema više većinu. Odbornici su sa 30 glasova "za" smenili Nenada Borovića (DS), dosadašnjeg predsednika Skupštine, a za novog izabrali dr Aleksandra Martinovića (SNS), docenta sa Pravnog fakulteta u Novom Sadu.

Na sednici je dužnosti razrešen i Branislav Vidaković, sekretar Skupštine, a na njegovo mesto izabrana Sandra Popović, pravnica iz Rume.

"Stvar smo rešili džentlmenski, jer SNS ima podršku 30 odbornika, a ja sam, da se stvari ne bi komplikovale, odlučio da podnesem ostavku i omogućim normalan rad parlamenta u novim uslovima i sa novom većinom", rekao je u utorak novinarima Borović.

Od sada, većinu u rumskom parlamentu čine 21 odbornik iz SNS, četiri odbornika iz GG "Građanska inicijativa za Rumu", tri odbornika SPS i dva iz PUPS, dok su u opoziciji DS sa 12 i Srpska radikalna stranka sa jednim odbornikom. Izbor novog predsednika opštine, njegovog zamenika i opštinskog veća odložen je za sledeću sednicu Skupštine opštine, koju nova većina najavljuje uskoro.

Nezvanično, "Novosti" saznaju da će sadašnjeg predsednika opštine Gorana Vukovića (DS) zameniti odbornik SNS Dragan Panić, a da će mesto zamenika zadržati Dragan Kardaš (SPS).

Međutim, Martinović kaže da još ništa nije odlučeno.

"Još nismo potpisali koalicioni sporazum, pa prema tome, još nisu kandidovani novi predsednik, njegov zamenik i opštinsko veće. Do sledeće sednice, rešićemo i ova pitanja, a do tada je svako licitiranje sa imenima samo nagađanje."

U SPS računaju da će svi kadrovi ove partije ostati na mestima na kojima se sada nalaze, pa bi, po toj računici, Kardaš trebalo da ostane na mestu zamenika predsednika, na kome se nalazi već drugi mandat, dok je SPS bio u koaliciji sa DS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

112 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: