Sreda, 31.07.2013.

08:21

Rudari ukrali 103 kg eksploziva

Kragujevačka kriminalistička policija rano jutros u okolini Batočine presekla je lanac krijumčarenja eksploziva iz rudnika Resavica u Krepoljinu.

Izvor: B92, Tanjug

Default images

Tom prilikom zaplenila je 103 kilograma eksploziva i 300 detonatora kapisli, izjavio je Tanjugu načelnik PU u Kragujevcu Ivan Đorović.

On je dodao da eksploziv potiče iz rudnika Resavica u Krepoljinu. Takođe, uhapšene su tri osobe, braća Slađan P. (33) i Senad P. (31) i Miodrag Š (41), svi sa područja opštine Žagubica, i njima je određen policijski pritvor.

"Eksploziv je otkriven u putničkom automobilu, na naplatnoj rampi kod skretanja za Batočinu, oko sat iza ponoći", izjavio je načelnik Policijske uprave Kragujevac Ivan Đorović.

On je naveo da je reč o 103 kilograma eksploziva i oko 300 detonatora kapisli, čiji su uzorci poslati na veštačenje, kako bi se utvrdili vrsta i kvalitet.
Foto: Tanjug
"Eksploziv je iznet iz magacina rudnika Resavica u Krepoljinu i policija nastavlja istragu kakve su namere stajale iza krađe eksploziva", rekao je Đorović novinarima i dodao da policija raspolaže informacijom da su se uhapšeni i ranije bavili švercom eksploziva, ali u mnogo manjim količinama.

Đorović je naglasio da su dve od tri uhapšene osobe zaposlene u rudniku Resavica i da je Batočina bila mesto koje je ranije dogovoreno za primopredaju.

Prema grubim procenama, 103 kilograma eksploziva vredi oko 30.000 evra, a ukradena količina bila bi dovoljna za mesečni rad rudnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: