Prodaju policijske uniforme na netu

Banjaluka -- Internet oglašivači u BiH vrve od ponuda u kojima se prodaju ili kupuju većinom zastareli delovi policijske uniforme, pišu banjalučke "Nezavisne novine".

Izvor: Tanjug
Podeli

U ponudi su policijske jakne, prsluci, košulje, majice i kačketi, pa čak i amblemi, a neki od odevnih predmeta nemaju obeležja kakva danas nose policajci.

Sudeći prema natpisima trgovaca ima i onih čija je upotreba još na snazi, pa zainteresovani kupci očigledno imaju nameru i da obmanjuju građane koristeći se policijskim obeležjima.

Primera radi, spornu košulju prodaje jedan Bijeljinac koji kaže da je ona u veoma dobrom stanju, te da se sa njene leve strane nalazi amblem Republike Srpske iznad kojeg stoji natpis "policija" i košta 60 konvertibilnih maraka.

Jeftinija je, ipak, jakna federalne policije za koju je potrebno izdvojiti tek 50 maraka, ali su u ponudi i skuplje - od 100 maraka.

Oglasio se i ponuđač iz Banjaluke koji prodaje kačket Specijalne policije RS, a u rubrici "cena" piše "po dogovoru".

U oglasima se može videti da je na prodaju i majica Specijalne jedinice policije RS, jedan od posetilaca internet oglašivača izrazio želju da kupi amblem Policije RS, i to Jedinice za podršku.

U Policiji RS tvrde da građani ne mogu da dođu do policijskih oznaka kakve se danas koriste, već mogu jedino da ih sami izrade. U svakom slučaju, odeću koja ima važeća policijska obeležja u javnosti ne smeju da nose neovlašćena službena lica.

"Bez obzira na to kako su došli do uniforme, građani ne smeju da je nose na ulici, jer se radi o krivičnom delu, odnosno o lažnom predstavljanju", poručio je direktor Policije RS Gojko Vasić.

Iz Federalne uprave policije (FUP) ističu da je prodaja odevnih predmeta policije, odnosno predmeta koja imaju policijska obeležja FUP-a protivzakonita i da će istražiti takav vid prodaje.

Info

Ubijen Oliver Ivanović

Kosovska Mitrovica -- Lider Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" preminuo je nakon što je upucan ispred kancelarije u Kosovskoj Mitrovici.

Kosovo utorak 16.01. 10:20 Komentara: 60
strana 1 od 46773 idi na stranu