Vatrogasci spasli majku i ćerku

Vatrogasci spasli majku i ćerku od požaru u stanu u Beogradu, u Ulici Ivana Đaje. Njih dve i još dvoje stanara prebačeni su u bolnicu jer su se nagutali dima.

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 31.01.2013.

07:38

Default images

Kako je izjavio Tanjugu saradnik za odnose sa medijima u Hitnoj pomoći Mirko Lutovac, devojčica uzrasta oko sedam godina prevezena je u Univerzitetsku dečiju kliniku u Tiršovoj ulici.

Njena majka, stara oko 38 godina, kao i druge dve žene od kojih je jedna stara oko 24, a druga oko 66 godina prevezene su na VMA, rekao je Lutovac.

On je dodao da tom prilikom nije bilo povreda kao što su opekotine i da su na lice mesta bile poslate tri lekarske ekipe.

"U Ulici Ivana Đaje 12 u Beogradu oko 06. 30 časova izbio je požar u podrumskim prostorijama koji je brzom intervencijom vatrogasaca ugašen i u kojem nije bilo povređenih osoba", izjavila je Tanjugu načelnica Uprave za vanredne situacije u Beogradu Sanja Vuksanović Žugić.

Ona je istakla da je požar izbio u podrumskom delu stambene zgrade i gorele su stare stvari, da je vatra bila delimično zahvatila adaptirani stan u podrumu.

U gašenju požara angažovano je pet vatrogasnih vozila sa 20 vatrogasaca, rekla je Vuksanović Žugić i dodala da će nadležni organi utvrditi uzrok požara.

Kako su za RTS rekli vatrogasci koji su intervenisali, požar je veoma brzo ugašen. U jednom trenutku su majka i ćerka bile razdvojene, ali su vatrogasci brzo uspeli da izvedu devojčicu iz prostorija koje su bile ispunjene dimom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: