Dodik: BiH u fazi raspada

Predsednik RS Milorad Dodik kaže da je Bosna i Hercegovina u fazi "definitivnog raspada" koji bi, što se njega tiče, trebalo da se dogodi što je moguće pre.

Izvor: B92

Nedelja, 30.09.2012.

12:27

Default images

"Da da Bog da se raspadne (BiH), što je moguće pre", rekao je Dodik, a preneli banjalučki mediji.

On je, povodom negativnog revizorskog izveštaja o radu institucija BiH, kazao da je BiH "trula zemlja" i da je jasno da kao takva ne zavređuje da postoji.

"BiH beleži stalno elemente nemogućnosti svog postojanja, a jedan od njih je ne samo ta revizorska priča, već nesumnjivo i nedavni nastup (predsedavajućeg Predsedništva BiH) Bakira Izetbegovića na Generalnoj skupštini UN", naveo je Dodik.

On je ponovio da Izetbegovićev nastup i ono što je on u Generalnoj skupštini UN rekao nije bilo usaglašeno, a trebalo bi da je u skladu sa Ustavom.

"Ali, očigledno je da je BiH u fazi definitivnog raspada koji, naravno, može da traje duže i brže, a što se mene tiče - da Bog da da se raspadne, što je moguće pre", kazao je predsednik RS.

Kancelarija za reviziju institucija BiH dala je negativno mišljenje u izveštaju o reviziji izveštaja o izvršenju budžeta institucija BiH za 2011. godinu.

Izetbegović je nedavno na Generalnoj skupštini UN izjavio da je "poslednji trenutak da međunarodna zajednica izbegne da ponovi istu, katastrofalnu grešku u Siriji, kakva je dovela do genocida u Srebrenici".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: