Ponedeljak, 30.07.2012.

14:16

Vučić: Ispitaćemo smrt Ranka Panića

Potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić razgovarao je sa Smiljom Panić, majkom Ranka Panića, demonstranta koji je umro nakon mitinga SRS-a 29. jula 2008.

Izvor: Beta

Default images

Vučić je u razgovoru naglasio da danas niko u Srbiji nema prava da zataškava ubistva i da će državni organi učiniti sve da pronađu odgovorne.

Takođe je obećao da će u istragu biti uključene sve nadležne službe i da će o toku istrage redovno obaveštavati porodicu Panić.

Predstavnik Republičkog javnog tužilaštva Tomo Zorić rekao je u novembru 2008. godine da je Ranko Panić preminuo od posledica povreda zadobijenih tokom skupa Srpske radikalne stranke 29. jula u Beogradu.

"Obavljene su istražne radnje putem kojih smo došli do saznanja da je smrt u uzročno-posledičnoj vezi sa povredama zadobijenim za vreme trajanja mitinga", kazao je tada Zorić.

Panić je preminuo 15. avgusta od posledica povreda koje je zadobio na mitingu SRS održanom povodom hapšenja haškog optuženika Radovana Karadžića. Iz SRS, a kasnije i iz SNS, tvrdili su da je on povređen nakon što su ga brutalno pretukli policajci koji su ga oborili na zemlju i šutirali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

17 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

22 h

Podeli: