Uganda nije priznala Kosovo

Beograd -- Šef diplomatije Srbije Vuk Jeremić izjavio je da Uganda nije priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, niti ima nameru da to učini u budućnosti.

Izvor: Tanjug
Podeli

"Ovo mi je danas direktno potvrdio ministar spoljnih poslova te zemlje Orjem Henri Okelo", rekao je Jeremić Tanjugu.

Po sredi je, ukazao je on, još jedan pokušaj obmanjivanja od strane privremenih institucija u Prištini, kao što je to činjeno i u slučaju Nigerije ili Centralnoafričke Republike.

"Moguće je da je došlo do podmićivanja nekih ljudi bliskih tamošnjim vlastima, ali nema promene stava ovih africkih država prema poštovanju suvereniteta i teritorijalne celovitosti Srbije", istakao je šef srpske diplomatije.

Jeremić je napomenuo da su prištinski političari pod sve većim pristiskom međunarodnih činilaca da odustanu od svojih rigidnih stavova u dijalogu sa Beogradom i "na ovaj nacin očigledno pokušavaju da skrenu pažnju domaće javnosti sa te za njih vrlo neprijatne činjenice".

Zamenik premijera Kosova Bedžet Pacoli saopštio pre dva dana da je lično dobio verbalnu notu od Ministarstva spoljnih poslova Ugande o priznanju Kosova.

Kosovo

Protest zbog pritvorenih Srba

Gračanica -- Više stotina Srba protestovalo u Gračanici zbog prošlonedeljnog hapšenja Srba u gnjilanskoj opštini i "nasilja kosovske policije nad civilima u toku hapšenja".

Kosovo sreda 29.02. 21:36 Komentara: 11
strana 1 od 105 idi na stranu