Dačić: Ne ponašajte se kao Hrvati

Beograd -- Ivica Dačić apelovao da se ne napadaju hrvatski navijači, ali tako što je poručio domaćim navijačima da se ne ponašaju kao Hrvati koji napadaju srpske navijače.

Izvor: Beta
Podeli

"Napadi na hrvatske navijače u Srbiji su nedopustivi incidenti, koji narušavaju ugled Srbije i ne treba da se ponašamo kao oni, kada naši odu tamo", rekao je ministar unutrašnjih poslova Srbije novinarima u Palati Srbija posle predstavljanja istraživanja javnog mnjenja o radu policije.

Dačić je pozvao Hrvatsku da policiji Srbije najavi organizovane dolaske navijača, kako bi policija Srbije mogla da ih zaštiti.

"Spremamo se za utakmicu Srbija-Hrvatska. Naravno da se spremamo. Više ne znam ni za koga navijam", rekao je Dačić.

Čelnici srpske policije najavili su danas da će polufinale Evropskog prvenstva u rukometu, između Srbije i Hrvatske, proteći bezbedno i najavili dodatno angažovanje policije za obezbeđenje tog meča. Neki mediji pominju da ima čak 5.000 policajaca.

Podsetimo, huligani su napali hrvatske navijače i u utorak uveče, nakon rukometne utakmice Hrvatska-Francuska, u novosadskom naselju Veternik. U napadu, za koji navijači kažu da je izgledao vrlo organizovano, učestvovalo je između 30-50 huligana koji su preprečili put automobilima sa navijačima iz Hrvatske i porazbijali im šoferšajbne. U tom napadu bilo je i povređenih, a korišćena je i sekira. Prema najnovijim informacijama, policija je uhapsila 13 osoba, među njima i organizatore, među kojima ima i vođa navijača Crvene zvezde, ali i pripadnika "Obraza".

Najnoviji incident dogodio se sinoć u Novom Sadu kada su huligani zapalili tri automobila hrvatskih registarskih oznaka.

strana 1 od 95 idi na stranu