Jovo Kapičić: Ostajem u Srbiji

Beograd -- Jovo Kapičić, bivši načelnik Ozne, koji je nakon nedavnog napada u centru Beograda izjavio da se seli u Crnu Goru, predomislio se i rekao da ostaje u Srbiji.

Izvor: Kurir
Podeli

U izjavi za "Kurir", Kapičić kaže da je ipak odlučio da ostane u Srbiji, u kojoj, kako ističe, živi poslednjih 75 godina.

"Rekao sam da bi trebalo da se selim iz Srbije, u kojoj u 93. godini dobijam batine na ulici. Ipak, odlučio sam da ostanem, jer tu moju odluku niko od ljudi sa kojima sam razgovarao nije odobrio", objasnio je Kapičić.

On kaže da ga ne zanima policijska istraga o tome ko ga je pretukao 12. decembra prošle godine, niti očekuje da će taj biti pronađen. Ne zanima ga ni povlačenje po sudovima.

"Napadača neću tužiti. Uradio je šta je uradio. Pitao bih ga samo da li je zadovoljan onim šta je postigao i kako bi se osećao da je neko njegovog dedu na isti način sačekao", rekao je Kapičić i dodao da od udaraca ima problema sa okom i vrtoglavice.

Ipak, on dodaje da ga boli to što je Srbija uputila demarš Crnoj Gori zbog "slučaja Nikolaidis“ i konstatuje da bi i on mogao da traži odgovornost Vlade za to što je napadnut.

"Mogao bih i ja sad da pljujem po Vladi zbog toga što me nisu pazili. Zašto sa mnom nisu bila dva policajca, ili jedan? Ali ja to neću da radim niti da tražim obezbeđenje. Ono što me je najviše pogodilo jeste činjenica da u Beogradu ne postoji jedan čovek iz vlasti koji je rekao da mu je žao što se napad desio", rekao je Kapičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 1073 idi na stranu