20 godina zbog gaženja policajca

Viši sud u Beogradu osudio na 20 godina zatvora Milorada Stevanovića zbog teškog ubistva policajca Aleksandra Otaševića. Stevanovićev advokat najavio žalbu.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 31.10.2011.

15:16

Default images

Stevanović (1988) je automobilom "mercedes 190" 2. maja 2008. godine zgazio policajca Otaševića, koji je pokušao da ga zaustavi na starom Obrenovačkom putu u naselju Makiš. Stevanović nije stao i nastavio je da vozi, a uhapšen je pošto se njegov "mercedes" prevrnuo tokom policijske potere.

Na suđenju je negirao krivicu za teško ubistvo, rekavši da je ispred sebe video "crnu tačku, siluetu" i sagnuo se da promeni radio-stanicu na audio uređaju u automobilu, a kada se "silueta" približila, naglo je skrenuo u levu stranu i tada se "dogodio udarac".

"Nisam usporio, uplašio sam se, a saputnica Jovana Radojlović se uvukla u sedište i vikala da stanem jer se nešto strašno dogodilo", rekao je u odbrani Stevanović i dodao da nema položen vozački ispit jer nije upisivao kurs za vozače, pošto za to nije imao vremena.

Otašević je umro od zadobijenih povreda osam dana posle nesreće.

Stevanović je u pritvoru od hapšenja u maju 2008. godine.

Advokat Vladan Vukčević najavio je žalbu na presudu kojom je danas njegov branjenik Stevanović osuđen na 20 godina zatvora

On smatra da je sud podlegao medijiskim pritiscima, poredio je taj događaj i druge nedavne tragične događaje u vezi sa ubistvima policajaca, ocenivši da ono što je Stevanović izvršio nije trebalo kvalifikovati kao krivično delo teško ubistvo, već kao znatno blaže delo. Majka ubijenog policajca Snežana Otašević nije zadovoljna presudom.

"Ova presuda nije u redu. Ja sam očekivala da će dobiti više", rekla je ona novinarima ispred Palate pravde.

Republičko javno tužilaštvo pozdravilo je presudu Višeg suda u Beogradu

"Tužilaštvo pozdravlja odluku suda i izražava stav da je kazna primerena i adekvatna stepenu iskazane društvene opasnosti počinioca krivičnog dela Stevanović Milorada", izjavio je portparol Republičkog javnog tužilaštva Tomo Zorić.

Prema njegovim rečima, presuda je istovremeno i opomena da akti nasilja prema policijskim službenicima ne bi smeli da se ponove, jer će, kao što dokazuje ova presuda, biti najstrože kažnjeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: