I Poljska ratifikovala SSP

Poljska je ratifikovala Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju između Srbije i Evropske unije potpisom poljskog predsednika Bronjislava Komorovskog.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.10.2011.

16:13

Default images

Da je predsednik Komorovski stavio potpis na ovaj dokument potvrđeno je Tanjugu u ambasadi Poljske u Beogradu.

Zamenik šefa poljske diplomatske misije u Beogradu Pavel Červinski rekao je da je Poljska to učinila u skladu sa obećanjem poljskog premijera Donalda Tuska prilikom boravka u Beogradu, 6. maja, da će proces ratifikacije SSP-a biti završen do kraja ove godine.

Najpre je jednoglasno Sejm (donji dom poljskog parlamenta) usvojio zakon o ratifikaciji 31. avgusta, a potom je 13. septembra učinio i Senat (gornji dom).
Predsednik Poljske Bronjislav Komorovski je, kako je saopšteno na njegovoj internet-stranici, potpisao zakon o ratifikaciji 5. oktobra.
Červinski je ukazao da je poljski parlament ratifikovao Sporazum u starom sazivu, ne čekajući da se posle izbora od 9. oktobra sastane novi saziv, što bi se desilo tek 9. novembra.

Poljska je na taj način 22. zemlja-članica EU koja je ratifikovala SSP sa Srbijom, a preostalo je da to učine još pet njih - Francuska, Holandija, Belgija, Rumunija i Litvanija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: