Ušteda kolektivnom kupovinom

Beograd -- Udruženom kupovinom preko interneta, građani su u mogućnosti da ostvare velike popuste. Prodavci, istovremeno, obezbeđuju nove kupce.

Izvor: B92
Podeli

U krizi svi pokušavaju da uštede, a po nepisanom pravilu, sa spiska troškova prvi se briše odlazak u restorane.

Luksuz postaju i masaža i manikir. Ne mora, međutim, da bude tako. Ako udruženi kupite uslugu, možete da ostvarite veliki popust, jer će i vlasnicima malog biznisa odgovarati da u doba krize imaju što više mušterija.

Ideja kolektivne kupovine nastala je pre godinu i po dana u doba krize u Americi. Restorani, fitnes centri, kozmetički saloni, imali su osetno manje mušterija, jer građani te usluge nisu mogli da prušte.

Kao rešenje, osmislili su udruženu kupovinu preko interneta. Građani su dobili jeftinije usluge, a prodavci nove kupce.

Tako nešto moguće je sada i kod nas.

“Mi smo tu kao zajednčki imenitelj kolektiva gde određenim malim biznismenima ili prodavcima, zovite ih kako god hoćete, ponudimo mogućnost da im dovedemo veći broj ljudi, a da naravno oni spuste svoje cene”, rekao je Dalibor Vukobrat iz Kolektiva Veb.

“Kad šetate ulicom i vidite nešto na rasprodaji srećni ste ako je jeftinije i 10 odsto. To je popust koji ostvarujete samostalno. Sa kolektivnom kupovinom je malo drugačije. Da biste ostvarili popust, određeni proizvod ili uslugu mora da kupi mininimalan broj ljudi. Zbog toga su i popusti veći, od 50 do 90 odsto”, dodaje on.

Popust od 50 odsto veliki je i za prodavca koji sjajno radi. Međutim, spremni su i na takve poteze, ako bi time dobili nove kupce, koji će ponovo da se vrate zbog povoljne cene.

“Ja ne znam dok ne ode na kasu, ne znam ko je vlasnik vaučera, ko nije, gosti su zadovoljni čim se odlučuju na takav korak”, izjavio je upravnik restorana “Vapiano” Goran Krušić.

I da ne bude zabune, ako ste kao grupa kupili ručak u restoranu, preko sajta kolektivne kupovine, to ne znači da morate da jedete u istom danu.

Koncept i jeste takav da se zajednički ostvari popust, a uslugu koju ste kupili koristite kada vama odgovara.

Info

Hajder krio 45 miliona evra

Beč -- Bivši lider austrijske ekstremne desnice i guverner Koruške Jerg Hajder, koji je 2008. poginuo u saobraćajnoj nesreći, krio je u Lihtenštajnu 45 miliona evra.

Svet subota 31.07. 20:16 Komentara: 9

Obuzdan deo požara u Kaliforniji

Palmdejl, Kalifornija -- Vatrogasne ekipe su danas uspele da suzbiju požar koji je zahvatio nenaseljene, severne krajeve okruga Los Anđeles u američkoj saveznoj državi Kaliforniji.

Svet subota 31.07. 20:00 Komentara: 0
strana 1 od 910 idi na stranu