Osuđena albansko-srpska grupa

Regionalni sud u češkoj Ostravi osudio je albansko-srpsku grupu krijumčara na visoke kazne zatvora za šverc heroina u Švedsku i efedrina iz Srbije u Češku.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.04.2010.

17:29

Default images

Šef te šestočlane grupe Albanac Naim Kolčaku osuđen je za šverc 3,9 kilograma heroina u Švedsku. Takođe, druga tačka optužnice teretila ga je da je sa Srbinom Sašom Petkovićem, koji je u zatvoru zbog drugih krivičnih dela a akcijom je upravljao preko nelegalnog mobilnog telefona u zatvoru, švercovao efederin iz Srbije u Češku.

Za oba ta krivična dela Kolčaku je osuđen na 13,5 godina zatvora.

"Nikada ne bih mogao da odem u Srbiju jer sam tamo imao probleme. U prošlosti sam isporučivao oružje Kosovu jer sam podržavao njegovu nezavisnost. U Srbiji bi mi pretila smrtna kazna", branio se danas pred sudom Kolčaku.

Vođa te albansko-srpske mafijaške grupe rekao je da je ceo proces protiv njega iskonstruisan i da je to osveta neimenovanog agenta češke kontraobaveštajne civilne službe BIS, jer je odbio da sa njom sarađuje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: