Postignut dogovor s taksistima

Beograd -- Postignut je dogovor Vlade Srbije i taksista koji su ceo dan držali u blokadi 20 gradova u Srbiji. Štrajk je prekinut, a saobraćaj normalizovan.

Izvor: B92
Podeli

Taksisti koji su štrajkovali u 20 gradova u Srbiji prekinuli su protest jer su postigli dogovor sa predstavnicima vlade da se uvođenje fiskalnih kasa u taksi vozila odloži do 1. marta iduće godine. Sporazum su u ime Vlade Srbije potpisali ministri infrastrukture i trgovine Milutin Mrkonjić i Slobodan Milosavljević.

Posle celodnevne blokade centra Beograda i višesatnih pregovora sa predstavnicima vlade taksisti su postigli dogovor i povukli se sa ulice.

Jedan od članova pregovaračkog tima, Dušan Perić rekao je da je dogovoreno da se obaveza uvođenja fiskalnih kasa odloži za dva meseca, a pregovori o ostalim zahtevima biće nastavljeni.

"Vlada Republike Srbije i ministari Mrkonjić i Milosavljević i Škundrić su pristali da se ovaj rok prolongira do prvog marta, a tada ćemo da vidimo šta dalje. Mi ne bežimo od uvođenja fiskalnih kasa, ali vi morate da imate jedan uređen ambijent da taksista može da ispuni te norme koje se pred njega stavljaju“, rekao je Perić.

Tokom protesta tasisti su blokirali Nemanjinu ulicu, od Kneza Miloša do Trga Slavija, a zbog protesta saobraćaj se odvijao otežano.

Taksisti i auto-prevoznici organizovali su danas štrajk u Beogradu i u više gradova Srbije, zahtevajući od Vlade Srbije da se ukine obaveza uvođenja fiskalnih kasa do početka 2013. godine, da se sa ulica uklone taksisti koji rade bez dozvole i iz drugih su gradova, da se utvrdi minimalna cena usluga i da se ukine taksa na luksuz i plin pri registraciji vozila.

strana 1 od 885 idi na stranu