Srušio se indijski vojni avion

Guvahati -- Svih 14 ljudi je poginulo prilikom nesreće indijskog vojnog transportnog avion koji se srušio u blizini indijsko-kineske granice, saopštili su zvaničnici.

Izvor: Tanjug
Podeli

"Avion je pao", potvrdio je visoki državni zvaničnik Amzad Tak u izjavi za agenciju Rojters i dodao da je vojska pronašla svih 14 tela, prenela je agencija Rojters. Vojni transportni avion nestao je juče za vreme lošeg vremena i slabe vidljivosti u gustoj planinskoj šumi u indijskoj državi Arunačal Pradeš.

Avion je imao rutinski let radi snabdevanja hranom, medicinskim sredstvima i drugim bitnim potrebštinama vojnika koje nadgledaju granicu sa Kinom u udaljenim i nepristupačnim oblastima.

Seljani su policiji rekli da su čuli jak prasak i videli vatrenu loptu i druge objekte kako padaju s neba.

Indija i Kina vodile su kratak rat zbog njihove 3.500 kilometara duge granice na Himalajima 1962. godine. Iako je potpisan sporazum koji obezbeđuje "mir i spokojstvo" duž dugačke "sporne" granice dve zemlje i pošto su se Indija i Kina složile da nađu političko rešenje za međusobne nesporazume, pregovorima je učinjen mali napredak.

Pre dva dana guverner države Arunačal Pradeš najavio je da će Indija rasporediti dodatnih 50.000-60.000 vojnika duž granice sa Kinom.

Info

Dete preživelo pad aviona

Dubai, Moroni, Pariz -- Prema najnovijim izveštajima lokalnih vlasti i medija, jedno dete je preživelo udes aviona, koji je leteo iz Sane u Jemenu ka Moroniju na Komorskim ostrvima.

Svet utorak 30.06. 23:01 Komentara: 56

U KPS se vratilo 310 Srba

Priština -- U Kosovsku policiju se za povratak prijavilo 310 policajaca srpske nacionalnosti, izjavio je portparol KPS-a Arber Beka i dodao da broj povratnika nije konačan.

Kosovo utorak 30.06. 21:59 Komentara: 24

Sarkozi protiv Libermana?

Jerusalim -- Predsednik Francuske Nikola Sarkozi savetovao je izraelskom premijeru Benjaminu Netanjahuu da smeni šefa diplomatije Avigdora Lidermana, tvrde izraelski izvori.

Svet utorak 30.06. 21:53 Komentara: 0

Obama: Ilegalan državni udar

Vašington, Njujork -- Predsednik Manuel Zelaja, koga je vojska proterala iz Hondurasa, za Sjedinjene Države ostaje šef te države, poručuje američki predsednik Barak Obama.

Svet utorak 30.06. 21:42 Komentara: 21
strana 1 od 777 idi na stranu