Pretres stana Karadžićeve svastike

Na Palama je pretresen stan Ljubice Zelen-Kerleta, sestre supruge haškog optuženika Radovana Karadžića, a iz stana je odnet jedan računar, prenose mediji u BIH.

Izvor: B92

Petak, 27.03.2009.

18:42

Default images

Šef tima za odbranu Radovana Karadžića, advokat Goran Petronijević, izjavio je večeras da je pretres stana sestre Karadžićeve supruge na Palama izvršen "za potrebe" sudskog postupka koji se protiv njega vodi u Hagu.

Petronijević je agenciji Beta rekao da je porodica haškog optuženika obaveštena da se pretres vrši po nalogu suda Bosne i Hercegovine a u vezi sa sudskim postupkom koji se od pre osam meseci protiv Karadžića vodi pred Haškim tribunalom.

Pretres je trajao dva i po sata, a u stanu Ljubice Zelen-Kerleta prema rečima Petronijevića, traženi su pored ostalog i ratni dnevnici haških osuđenika Biljane Plavšić i Momčila Krajišnika.

Petronijević je ocenio da je reč pritiscima i uznemiravanju porodice Radovana Karadžića, i narušavanju prava na njegovu odbranu pred Haškim tribunalom.

Direktor policije Republike Srpske Uroš Pena ranije je izjavio da je pretres stana Ljubice Zelen-Kerleta izveden po nalogu Suda BiH i da su u njemu učestvovali pripadnici Specijalne jedinice MUP-a RS i haški istražioci.

On je još kazao da se Ljubica Zelen-Kerleta dovodi u vezu sa mrežom pomagača haškim optuženicima.

Tokom akcije nije bilo incidenata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: