Dragin o premijama za duvan

Ministar poljoprivrede Srbije Saša Dragin izjavio je da ukidanje premije za duvan odgovara proizvođačima duvana, ali ne i kompanijama koje otkupljuju duvana.

Izvor: B92

Utorak, 17.03.2009.

19:58

Default images

On je novinarima u Bujanovcu rekao da je premija za duvan ukinuta jer je od svakog dinara koji su dobijali proizvođači duvana država finansirala 49, a kompanije za otkup duvana 51 paru. "Prema dogovoru potpisanom sa proizvođačima svako će dobiti od ministarstva po 32.000 dinara pomoći po hektaru bez obzira da li će ove godine uzgajati duvan", rekao je Dragin.

On je naveo i da će "svi proizvođači duvana u ovoj godini biti tretirani kroz olakšice kao poljoprivrednici iz marginalnih opština".

"Sve premije za duvan za prošlu godinu isplaćene su do poslednjeg dinara, osim za sorte 'berlej', 'orjent' i 'virdžinija' koje nisu bile predviđene uredbom prethodne Vlade", rekao je Dragin i naveo da problem predstavlja to što aktuelno Ministarstvo poljoprivrede "ne može retrogradno da donosi uredbu za njihovu isplatu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: